Actual Politică

Angajaţii Romsilva semnalează afacerea „Privatizarea pădurilor” și cine va încasa banii din valorificarea fondurilor de vânătoare

Angajaţii Romsilva semnalează afacerea „Privatizarea pădurilor” și cine va încasa banii din valorificarea fondurilor de vânătoare

Romsilva gestionează 242 fonduri de vânătoare şi administrează 27 de păstrăvării aflate în funcţiune, precum şi trei fazanerii, iar din toate acestea a obţinut venituri de 34 de milioane de lei din vânătoare şi vânzarea fructelor de pădure, a trufelor şi plantelor medicinale. Numai că, oamenii din Romsilva spun că în curând toate aceste venituri nu vor mai fi ale statului român.

Angajaţii Romsilva semnalează afacerea „Privatizarea pădurilor”. Arată cine va încasa banii din valorificarea fondurilor de vânătoare

Veniturile Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva din acţiuni de vânătoare şi din vânzarea fructelor de pădure, a trufelor, ciupercilor şi plantelor medicinale au depăşit 34 de milioane de lei în primele 11 luni din 2022.

Din activităţile de vânătoare şi din valorificarea cărnii de vânat, a fost obţinută o sumă de peste 5,06 milioane de lei, iar 969.550 de lei din vânzarea fazanilor vii.

Valorificarea păstrăvilor de consum a generat până la finele lunii noiembrie venituri de 9,24 milioane de lei.

Regia a încasat peste 11,044 milioane de lei din vânzarea fructelor de pădure, 5,29 milioane de lei din valorificarea trufelor, 2,68 milioane de lei din vânzarea plantelor medicinale şi alţi 235.805 lei din cea a ciupercilor.

Romsilva gestionează 242 fonduri de vânătoare şi administrează 27 de păstrăvării aflate în funcţiune, precum şi trei fazanerii, la Gherghiţa, Pişchia şi Ghimpaţi.

Pădurile României vor ajunge să fie administrate și exploatate de societăți pe acțiuni sau de S.R.L-uri

Președintele Federației Sindicale SILVA, Silviu Geană, a spus vineri seară, la Antena 3 CNN, că guvernul României este pe cale să pună pe tavă unor grupuri de interese milioane de hectare de păduri de stat, „singura bogăție și singura resursă regenerabilă pe care această țară o mai are și a cărei valoare este una inestimabilă”.

„Noi am avut puncte de vedere pe care le-am transmis și noi și Regia Națională a Pădurilor Romsilva, dar și alte organizații, puncte de vedere care au fost comunicate atât Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, cât și secretariatului general al Guvernului, dar și primului ministru, prin care solicitam în mod oficial să nu dea curs unui unui astfel de proiect de lege care nu face nimic altceva decât va pune pe chituci pădurile proprietate publică a statului și va da o lovitură decisivă atât Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, cât și multor alte regii ale statului pe care statul român încă le mai le mai deține”, a declarat Silviu Geană.

Pentru că tot ce înseamnă activități comerciale, spune Silviu Geană, așa cum prevede legea, se vor reorganiza și vor trece către societăți pe acțiuni și către societăți cu răspundere limitată.

„Cel mai probabil, statul român, în foamea de bani, le va lista la bursă și acțiunile vor fi vândute”, a mai spus Silviu Geană, liderul Federaţiei SILVA, vineri seară, în direct la emisiunea „Exces de putere„.