Diverse

Un vânător de lei și elefanți este prins în ambuscadă și împușcat de câțiva hoți. Ce au avut de împărțit tâlharii cu omul pădurii

Un vânător de lei și elefanți este prins în ambuscadă și împușcat de câțiva hoți. Ce au avut de împărțit tâlharii cu omul pădurii

Nu mai există siguranță nicăieri în lume, nici măcar în pădure. Cel puțin aceasta ne demonstrează povestea tristă a unui vânător.

Un vânător de lei și elefanți este prins în ambuscadă și împușcat de câțiva hoți. Ce au avut de împărțit tâlharii cu omul pădurii

Un vânător de lei și elefanți a fost împușcat mortal de câțiva hoți, care i-au întins o ambuscadă, în Africa de Sud. Vânătorului i s-a scricat brusc mașina cu care se deplasa și a fost nevoit să oprească în inima pădurii să vadă care este defecțiunea. Și din acest moment, minutele vieții lui au fost numărate.

Acesta este un cunoscut vânător de trofee, obținute ca urmare a sacrificării de lei, girafe și elefanți, în Africa de Sud. Omul pădurii a fost împușcat mortal de la distanță mică, după ce camionul său s-a defectat.

Purtătorul de cuvânt al poliției, locotenent-colonelul Mamphaswa Seabi, a declarat că nu au stabilit, încă, un motiv exact.

„Bărbatul era întins cu fața în sus și avea sânge pe cap și pe față. Motivul atacului și al crimei ulterioare este necunoscut în acest stadiu’”, a ținut să spună omul legii.

Un crescător de vite din zonă a auzit o singură împușcătură, după cum a declarat, el, anchetatorilor. Din zgomotele și vocile auzite, țăranul locului a dedus că erau mai mulți atacatori. Lângă cadavru a fost găsit un cartuș de pistol.

Naude a fost descoperit mort, alături de două puști de vânătoare, whisky, haine, apă și pijamale.

Oamenii locului sunt convinși că victima a fost atrasă într-o ambuscadă, fiindu-i defectată, în prealabil, mașina. Motivul este unul cât se poate de simplu, el nu era văzut cu ochii buni, prin prisma activității și nu numai.

Poliția caută, încă, atacatorii și face cercetări mai departe pe cazul dat.

O figură controversată

Riaan Naude, în vârstă de 55 de ani, conducea compania Pro Hunt Africa, având ca ocupație de bază „vânătoarea ecologică„. El difuza permanent imagini fel de fel, inclusiv îngrozitoare, cu animale moarte sau cele pe cale de dispariție. Compania lui Naude oferea safari de vânătoare în nordul Africii de Sud, în apropiere de Parcul Național Kruger, conform Daily Mail.

O zi de vânătoare, în compania lui,  costă 250 de lire sterline, iar clienții pot solicita un tarif special pentru a vâna așa-numitele Big Five: leul, leopardul, rinocerul negru, elefantul african de tufiș și bivolul african. Totodată, în schimbul banilor, furniza animale sălbatice, la cerere. Printre alte animale oferite de Pro Hunt Africa se numără babuinii, hienele, zebrele și mistreții.

Victima a fost o figură controversată, de-a lungul vieții și activității sale. Organizațiile care apărau animalele nu erau de acord cu ocupația lui. Organizația nonprofit Protect All Wildlife a susținut că Naude a fost implicat în creșterea și vânzarea de girafe către clienți exclusiv în scopuri de vânătoare.

Bărbatul a fost găsit mort lângă Toyota sa, în Limpopo, după ce a parcat-o pe marginea drumului, pentru că motorul acesteia era supraîncălzit.

Foto: pixabay