Actual International

Aniversare în Spania. Primul locuitor din Valencia care a primit vaccinul covid spune că ar repeta injecția de o mie de ori

Aniversare în Spania. Primul locuitor din Valencia care a primit vaccinul covid spune că ar repeta injecția de o mie de ori
Infoactual/arhiva

Am ajuns să trăim și acest moment. Prima aniversare a vaccinului covid. În acest context, un locuitor din Valencia, de fapt primul vaccinat, a declarat că s-ar pune primul la coadă pentru „a fi vaccinat de o mie de ori.”

Aniversare vaccin în Spania. Primul locuitor din Valencia care a primit vaccinul covid spune că ar repeta injecția de o mie de ori

Spania marchează doi ani de existență a vaccinului Covid în țară. Batiste Martí, care a fost primul locuitor din Valencia care a primit injecția Covid în duminica de Crăciun din 2020, a vorbit marți, 27 decembrie, cu postul de știri spaniol Levante-EMV pentru a dezvălui că, după ce va primi alte trei injecții (patru doze în total), se va pune primul la coadă pentru a se vaccina de încă o mie de ori.

La 27 decembrie 2020, în jurul orei 11.00, Batiste a declarat jurnaliștilor care așteptau în fața unui centru de sănătate din Rafelbunyol, Valencia: „Am fost vaccinat pentru că așa sunt eu. Sunt foarte bine, foarte calm. Nu mi-e frică deloc. M-am vaccinat pentru că așa am vrut și pentru că așa trebuie să fac. Și să o facă și ceilalți, este bine pentru toată lumea,” a declarat el la acea vreme.

El a primit a doua injecție exact un an mai târziu.

Bărbatul și-a reafirmat poziția în timp ce vorbea cu postul de știri marți, 27 decembrie 2022: „M-am vaccinat și aș face-o din nou pentru că este lucrul corect de făcut.”

Tatăl a trei copii a adăugat: „Aș face același lucru din nou de o mie de ori. Mă simt foarte mândru. Nu vreau să vină o altă pandemie, nu, dar dacă s-ar întâmpla, aș fi primul la rând. A fost important ca oamenii să vadă că nu mi-a fost frică. Dacă aș fi fost, nu m-aș fi înțepat, dar am multă încredere în medici, care sunt cei care știu despre asta.”

Aflat alături de fiica sa Pilar în aceeași curte ca în 2020, bunicul a șapte nepoți a spus că a simțit doar „o mică durere în braț, dar după trei zile a dispărut”.