Actual

ANM aduce vești teribile, de ultimă oră! Sărbătorim 1 Mai pe ploaie și vânt

ploua la mare
sursă foto cotidianul

Toată lumea știe că românii abia așteaptă să se bucure de 1 Mai, mai ales după sărbătorile de Paște. Iată ce vreme ne așteaptă în această perioadă și ce au declarat specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Potrivit specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), au fost făcute anumite prognoze legate de temperaturile de care vom avea parte de 1 Mai. Cum tradiția românilor de Ziua Muncii este de a da startul sezonului estival, cu o vacanță pe litoral, cu toții suntem în special interesați de ce au avut de spus meteorologii cu privire la vremea din regiunea Dobrogei și precipitațiile de care vom avea parte.

Vreme mai friguroasă decât de obicei în sud-estul țării

Începând cu data de 24 aprilie până pe 1 mai, temperaturile nu vor fi foarte ridicate, conform prognozelor specialiștilor. Aceștia avertizează că va exista o abatere termică negativă, mai pronunțată în regiunile vestice și nord-vestice ale țării.

Specialiștii de la ANM au furnizat primele informații referitoare la prognoza meteo pentru 1 Mai, conform cărora temperaturile vor fi mai joase decât ar fi de așteptat în această perioadă a anului. Avertismentul se aplică în toată țara.

„Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile vestice și nordvestice”, au anunțat meteorologii. Potrivit acestora, media temperaturilor de pe litoralul românesc în următoarea săptămână și inclusiv de 1 Mai se va situa între 12 și 15 grade Celsius.

Plouă de 1 Mai?

Cel mai mare inamic al vacanței de 1 Mai este ploaia. Prognoza publicată recent de meteorologii ANM indică o frică devenită realitate. Dintre toate regiunile din țară, în partea de sud-est a României vor apărea cele mai multe precipitații: „Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice”, au informat meteorologii.

Meteorologii au anunțat că, începând cu data de 1 mai și până pe 8 mai, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, în toată țara. Totuși, au avertizat că regimul pluviometric va fi deficitar în anumite regiuni, mai exact în cele sudice, centrale și nord-estice din România.

Vremea în București

Conform prognozei meteorologilor, vremea nu va fi prea plăcută astăzi în București, cu șanse de precipitații. Temperaturile vor varia între 11 și 17 grade Celsius. La începutul acestui an, vremea a fost însorită și temperaturile au fost neobișnuit de ridicate pentru acea perioadă, dar mai târziu au apărut din nou schimbări în vreme.

Deși vremea a fost schimbătoare, românii totuși au avut parte și de zile cu condiții meteo favorabile. Este incert dacă temperaturile vor crește în perioada următoare. Totodată, experții de la ANM au avertizat că frigul se va întoarce în România după o perioadă de vreme plăcută, potrivit Spy News.