Actual International

Profesorii au anunțat grevă în Anglia și Țara Galilor. Elevii vor intra în vacanță forțată

Profesorii au anunțat grevă în Anglia și Țara Galilor. Elevii vor intra în vacanță forțată
Shutterstock.com

Supărarea profesorilor, bucuria elevilor. Sigur, că nici părinții sau bunicii nu vor fi bucuroși. Și aceasta deoarece cadrele didactice din Anglia și Țara Galilor au fixat zilele de grevă când elevii vor avea vacanță, doar că va fi forțată.

Profesorii au anunțat grevă în Anglia și Țara Galilor. Când vor avea elevii vacanță forțată

Cadrele didactice au votat cu o majoritate covârșitoare pentru o grevă care va avea loc timp de șapte zile, în februarie și martie, în cadrul unei dispute legate de salarizare.

Sindicatul Național al Educației (NEU) a declarat marți, 17 ianuarie 2023, pentru Sky News că a fost atins pragul necesar pentru a intra în grevă, după ce a votat în urma unui scrutin cu cei 300.000 de membri ai săi.

NEU, cel mai mare sindicat din educație, a declarat că membrii săi doresc o „creștere salarială finanțată integral, peste rata inflației”.

Într-o declarație emisă de sindicat se arată că nouă din zece membri au votat pentru a intra în grevă și că profesorii nu sunt pregătiți să „stea deoparte” și să vadă cum serviciul de educație este „sacrificat” din cauza unui „amestec toxic de salarii mici și volum de muncă excesiv”.

Dr. Mary Bousted și Kevin Courtney, secretari generali comuni ai NEU, au declarat: „Regretăm că suntem nevoiți să luăm măsuri de grevă și suntem dispuși să intrăm în negocieri în orice moment și în orice loc, dar această situație nu mai poate continua”.

Personalul agențiilor și voluntarii vor fi liberi să acopere clasele în timpul grevelor, care vor avea loc pe 1, 14 și 28 februarie și pe 1, 2, 15 și 16 martie. Se așteaptă ca grevele să afecteze 23.000 de școli din Anglia și Țara Galilor.

Ministrul Educației, Gillian Keegan, a descris greva ca fiind „profund dezamăgitoare pentru copii și părinți”, însă ministrul a primit o veste bună, întrucât participarea la vot a Asociației Naționale a Directorilor de școli (NAHT) nu a atins pragul legal de 50%.

NAHT a declarat că ia în considerare organizarea unui alt vot în viitorul apropiat, deoarece se spune că un factor a fost reprezentat de perturbarea serviciilor poștale.

În condițiile în care țara este deja grav afectată de cel mai mare număr de zile pierdute din cauza protestelor de până acum, vestea că profesorii vor face și ei grevă timp de șapte zile va fi întâmpinată cu frustrare și disperare scrie media externă.