Actual International

Anunț alarmant din China. Virusul s-a combinat, a suferit o mutație și va lovi din nou omenirea

Anunț alarmant din China. Virusul s-a combinat, a suferit o mutație și va lovi din nou omenirea

Izolarea, testarea în masă, carantina, măsurile extreme pot fi oare un răspuns la descoperirea pe care chinezii au anunțat-o ? Nu știm încă, dar sperăm că mai există oameni care să ne aducă lumina, adică adevărul.

Anunț alarmant din China. Virusul s-a combinat, a suferit o mutație și va lovi din nou omenirea

Metropola chineză a trecut printr-o perioadă de lockdown extrem de dur timp de două luni, însă restricțiile continuă să fie impuse, frecvent și imprevizibil, în diferite zone.

China a anunțat că a descoperit o nouă subvariantă a mutației Omicron a coronavirusului, denumită BA 5.2.1, în metropola Shanghai, care abia ce a ieșit din lockdown, la începutul lunii trecute.

Oficialitățile chineze au identificat un caz în districtul Pudong, în data de 8 iulie a.c., la  o persoană care a venit din străinătate în China, după cum a afirmat Zhao Dandan, director adjunct al comisiei de sănătate din Shanghai, citat de Reuters.

Oraşul nostru a continuat, recent, să raporteze mai multe cazuri la nivel local, iar riscul de răspândire a virusului în societate rămâne foarte ridicat”, a ținut să precizeze oficialul chinez.

Pornind de la acest caz depistat și identificat, măsurile restrictive se extind în China. Locuitorii din mai multe cartiere importante din Shanghai vor fi supuşi la două runde de testare în perioada 12-14 iulie, în încercarea de a aduce sub control potenţialele noi focare, menționează aceeași sursă din interiorul Chinei.

Specialiștii chinezi au decis: Omicron BA.5 se află la baza unui nou val de cazuri de infectare cu coronavirus în multe ţări.

Varianta aceasta de Omicron a fost descoperită, pentru prima dată în China, în data de 13 mai 2022, la un bărbat de 37 de ani care venise în Shanghai din Uganda, conform Centrului chinez pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

La data de 6 iulie, în China erau raportate 353 de cazuri. Autoritățile din mai multe regiuni și orașe chineze se pregăteau, deja, de implementarea a noi restricții extrem de dure.

Foto: arhiva