Actual Diverse

Anunț. Fumatul și grătarul în aer liber, interzise din cauza valului de caniculă!

Anunț. Fumatul și grătarul în aer liber, interzise din cauza valului de caniculă!
ziarulromanesc.at

Soare torid. Caniculă. Apa aproape inexistentă. Lacuri secate. Și mai pui deasupra și un grătar. La vremuri extreme se impun măsuri extreme. Decizia „este dureroasă, dar necesară”, spun autoritățile.

Grătarul în aer liber este interzis din cauza valului de caniculă. Pericol de incendiu

Un val de caniculă a afectat orașul de zile întregi și nu există niciun semn de ploaie abundentă. Din cauza secetei extreme şi a pericolului real de incendiu, Viena a interzis grătarul.

Temperatura este ridicată şi este prognozată secetă pentru următoarele zile. Pericolul de incendiu există și focul poate apărea, ca din senin.

Din cauza acestei situații meteorologice, riscul de incendii forestiere este crescut”, avertizează admnistraţia orașului Viena. Din cauza nivelului ridicat de pericol, se impune interdicție la grătar în toate zonele publice de grătar din orașul vienez.

De asemenea, sunt interzise fumatul, manipularea flăcărilor deschise și aprinderea oricărui fel de foc în pădure și în jurul ei. Interdicția se aplică până la noi ordine și va fi ridicată numai în cazul unor averse de ploaie susținute.

Facem apel la populație să respecte această interdicție pentru a nu pune pe nimeni în pericol”, a spus consilierul municipal Jürgen Czernohorszky (SPÖ).

Țineți ochii deschiși și dacă descoperiți un incendiu de pădure în timpul unei plimbări, vă rugăm să alertați imediat pompierii (122)”, anunță și directorul forestier Andreas Januskovecz, care cere ajutor populației.

Grătarul în grădinile private este încă permis, dar oamenii legii recomandă prudență, având în vedere seceta, cu care oamnirea se confruntă, în prezent.

Biserica vă răcorește

În anii trecuți, când Austria a avut parte de o vară la fel de caniculară, arhidieceza capitalei austriece invita oamenii la o pauză de „răcoare și liniște” în lăcașurile sale de cult, scria, la vremea aceea, AFP.

În condițiile în care mercurul urcase la 31 de grade în centrul istoric al Vienei, o confortabilă temperatură de 24 de grade aștepta vizitatorii între zidurile seculare ale Ausgustinerkirche. Cei care s-au adăpostit în biserica din Altlerchenfeld, în arondismentul 7, au descoperit acolo o temperatură de 20 de grade.

Arhidieceza Vienei a publicat temperaturile din 30 de lăcașuri de cult din capitală și împrejurimi, în cadrul unui program intitulat „Biserica vă răcorește”.

Dacă e prea cald la voi acasă sau pe stradă, bisericile sunt (încă) agreabil de răcoroase! Și calme, de asemenea. Este bine să te așezi și să te odihnești”, spunea, pe atunci, arhiepiscopul Vienei, cardinalul Schönborn.

Catedralele, bisericile, au fost și rămân, în continuare, un loc ideal de a ne refugia de timpul de afară, mai ales acum când soarele este arzător.