Actual Politică

Anunț neașteptat. Inspirat de celebrul jurnalist, liderul Marcel Ciolacu vrea un președinte ca Ion Cristoiu 

Anunț neașteptat. Inspirat de celebrul jurnalist, liderul Marcel Ciolacu vrea un președinte ca Ion Cristoiu 
Infoactual/arhiva

Invitat luni seara la emisiunea moderată de Victor Ciutacu, la România TV, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că România are nevoie de un preşedinte și descrie pe scurt portretul acestuia. Care sunt caracteristicile acestui lider de viitor și mai ales cine l-a inspirat, în cele ce urmează.

Anunț neașteptat. Inspirat de celebrul jurnalist, liderul Marcel Ciolacu vrea un președinte ca Ion Cristoiu

Liderul Marcel Ciolacu spune că ţara noastră are nevoie de un preşedinte de stânga, care ar putea fi chiar un intelectual neînregimentat într-un partid.

PSD nu va veni neapărat cu un om politic, la alegerile prezidenţiale din 2024, însă va veni cu un intelectual, dând exemplu concret: Ion Cristoiu, la frumoasa vârstă de 74 de ani.

Iată ce a spus concret președintele Marcel Ciolacu în exclusivitate la România TV, la emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu:

„Cred cu certitudine că România are nevoie de un preşedinte de stânga, un om care împărtăşeşte principiile, în primul rând, de stânga. Este nevoie de o schimbare după 20 de ani. Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa această funcţie, cea mai înaltă funcţie din statul român”.

Anunțul, unul total neașteptat, în ceea ce privește portretul complet al viitorului președinte al României. El a ținută să ne transmită că la următoarele alegeri prezidenţiale PSD nu va veni neapărat cu un om politic.

Cum se poate realiza această idee concret, o spune chiar omul ce se află astăzi la cârma unui adintre cele mai vechi partide cu cei mai mulți alegători pro, post decembrie 1989.

„Când avem discuţia de candidaturi tot timpul ne gândim numai la oameni politici. De data aceasta PSD nu va veni neapărat cu un om politic, va veni în schimb cu un intelectual.

Partidul va alege (candidatul la alegerile prezidenţiale – n.r.). Va exista o competiţie internă în care se va înscrie cine doreşte. Eu doresc să modific statutul astfel încât şi altă personalitate, care nu este neapărat în partid, să poată candida”, a mai spus Ciolacu.

Nu este pentru prima dată când s-a anunțat în interiorul partidului, dar și în spațiul public, că desemnarea candidatului pentru funcția de președinte al României din partea PSD se va face în viitor cu totul altfel.

„Știți foarte bine că am anunțat în interiorul partidului și în spațiul public foarte clar că desemnarea candidatului pentru funcția de președinte al României din partea PSD se va face cu totul altfel. Nu o să mai fie o decizie a unui număr mic de oameni. Întâi să mă hotărăsc dacă eu voi intra în această competiție. Cu certitudine cred că România are nevoie de un președinte de stânga. Un om care împărtășește principiile de stânga. E nevoie de o schimbare după 20 de ani pentru cel care va ocupa funcția de președinte al României”.

De ce maestrul Ion Cristoiu este un exemplu oportun

La întrebarea de ce maestrul Ion Cristoiu este un exemplu oportun, răspunde, de asemenea, liderul PSD:

„Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa cea mai înaltă funcție din statul român. Când avem discuția de candidaturi tot timpul ne gândim numai la oameni politici. Poate că PSD de această dată nu va veni neapărat cu un om politic, ci cu un intelectual.

De aceea am dat exemplul domnului Cristoiu. Este un om de stânga, în fibra dânsului, dacă urmărești toată evoluția maestrului Cristoiu, îi vei depista valorile de stânga în tot ceea ce spune sau scrie”, a ținut să sublinieze președintele Ciolacu, în același context, la „Punctul Culminant”, de la România TV.

Emisiunea filmată, merită văzută, este nevoie de un singur click.