Actual Diverse

Ion Cristoiu, omul care scrie dintr-o mare pasiune, împlinește azi o frumoasă vârstă. La mulți ani, maestre!

Ion Cristoiu, omul care scrie dintr-o mare pasiune, împlinește azi o frumoasă vârstă. La mulți ani, maestre!
Infoactual

16 este o zi magică, pentru că împreună cele două numere adunate însumează cifra divină șapte. Și nu este orice zi, ci ziua de naștere a maestrului Ion Cristoiu. Știm că nu îi place să facem caz de această sărbătoare unică în viața unui om, ziua de naștere, dar noi îi vom transmite un călduros ”La mulți ani!”

La mulți ani, maestre! Ion Cristoiu împlinește azi o frumoasă vârstă

Modest, timid, unic. Ne rezumăm la trei cuvinte, deși sunt multe de spus despre maestrul Ion Cristoiu care are o uriașă contribuție în presa.

S-a născut pe 16 noiembrie 1948, în localitatea Găgeşti, judeţul Vrancea. Ion Cristoiu a studiat la liceul din orașul Panciu, iar mai apoi a urmat cursurile Facultății de Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, pe care a absolvit-o în 1971. După terminarea Facultății de Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca a ales calea presei.

Ion Cristoiu este scriitor, jurnalist, într-un cuvânt, un vizionar. În nenumărate rânduri a povestit cum a vizualizat ”Evenimentul Zilei” înainte ca acest mare ziar să vadă pentru prima dată lumina tiparului.

A crezut în tineri și a creat o echipă excepțională, care îl poartă în suflet și în gând și astăzi, oriunde ar fi ei, în România și întrega lume. Școala lui Cristoiu a fost și rămâne cea mai bună școală de presă din România.

Care este secretul reușitei lui Ion Cristoiu

Chiar Ion Cristoiu spune cu bucuria copilărească ce îl caracterizează: ”M-am născut să fiu gazetar”. Și așa și este, dovadă fiind textele pe care maestrul le scrie și astăzi sub formă de editorial sau în podcast-uri de actualitate. Nu scapă niciun eveniment, știe toate noutățile de peste tot din întrega lume.

Învață, este în pas cu timpul și timpurile. Tehnologia de azi a presei nu-i este străină. Chiar dacă nu știa ce înseamnă ceva, era curios și asemeni unui copil, căuta răspunsuri și învăța. Pentru domnia sa, condeiul a fost și este o ”jucărie.”

Nu face presă de dragul presei, ci scrie pentru că este inspirat divin și chiar își iubește meseria. Are capacitatea de a despica firu-n patru, analizând și văzând dincolo de ceea ce se vede.

Jurnalista Simona Ionescu, cândva unul dintre adjuncții maestrului, a spus oftând, pe bună dreptate: ”puțini oameni mai scriu din pasiune astăzi.” Și Ion Cristoiu este unul dintre ei.

La mulți ani, maestre! Semnează, echipa Infoactual.