Info Actual

Info Actual > Showbiz > Anunț tulburător postat de Andreea Esca: „Va trebui să trăim cu virusul acesta”
Showbiz

Anunț tulburător postat de Andreea Esca: „Va trebui să trăim cu virusul acesta”

Anunțul trist făcut de Andreea Esca

Anunț tulburator! Toată lume se întreabă cât va mai dura pandemia care a îngrozit lumea. Legat de acest subiect, Andreea Esca a publicat pe contul personal de socializare un articol despre durata crizei de coronavirus.

Într-un interviu acordat pentru revista online alistmagazine.ro, Clara Alexandrescu, medic primar de cardiologie, doctor în științe medicale, a făcut mai multe precizări legate de virusul sars CoV-2 și despre boala pe care o produce. medicul a afirmat că nu vom scăpa prea curând de acesta.

Anunț tulburător postat de Andreea Esca: „Să trăim cu virusul acesta probabil încă 2 ani”

„Va trebui să trăim cu virusul acesta probabil încă 2 ani, cu perioade de creștere a infecțiilor și perioade mai calme.”

Clara Alexandrescu a făcut o precizare de o importanță majoră, susține că pandemia este o realitate în fața căreia nimeni nu se poate pregăti pentru asta. De asemenea a mai spus că este o tendință a începuturilor de secole.

„O pandemie apare o dată la o 100 de ani și nici o țară dezvoltată nu a fost pregătită.”

Clara Alexandrescu spune că obstacolul major în lupta cu noul virus sunt contagiozitate.

„Germania a testat foarte multe persoane și a putut să izoleze cazurile pozitive, încetinind răspândirea bolii. În plus, cazurile pozitive pot fi urmărite în așa fel încât să nu ajungă în stadii grave la spital. Testarea masivă a populației simptomatice sau la risc la începutul epidemiei într- o țară permite diminuarea răspândirii bolii.”

Anunț tulburător postat de Andreea Esca. Aceasta a adus în discuție și greșelile care au fost sau ar putea fi făcute în lupta cu virusul sars:

„Internarea în același spital a unor pacienți COVID pozitiv/ COVID negativ. A fost marea greșeală făcută în Lombardia, Italia. Cu toate zonele de demarcație, cu toate măsurile luate de personal e imposibil să izolezi complet departamentele COVID + . Un spital care îngrijește Covid + trebuie să rămână numai COVID + până se externează/transferă ultimul pacient.”

Medicul a spus că românii trebuie să își păstreze calmul. Ea mai spune că va trebui să facem tot posibilul să nu încălcăm interdicția de a ieși afară. Chiar dacă stăm deja de o lună în izolare, să mai așteptăm, să trecem cu bine peste sărbătorile pascale.