Diverse

Armata rusă, în declin. Apariția generalului „cu două veste și un litru de vodcă” a generat discuții la nivel mondial

Armata rusă, în declin. Apariția generalului „cu două veste și un litru de vodcă” a generat discuții la nivel mondial
Twitter

Președintele Rusiei a decis să trimită în războiul ruso-ucrainean un general rus pensionat și obez, pentru autoritatea pe care acesta o are. „Nimeni nu-i poate refuza supunerea”

Rusia are în acest moment 10 generali în războiul din Ucraina şi până la 30 de ofiţeri superiori. Totuși, președintele Rusiei a decis să cheme în război un general pensionat și obez, susținând că soldații îl vor asculta cu siguranță, acesta având o autoritate aparte printre ei.

Cine este acest general

Pavel a servit armata rusă ca soldat timp de 40 de ani și a devenit comandant al forţelor speciale ale Rusiei, acum 25 de ani, când era mai tânăr şi mai în formă. Acesta s-a retras în anul 2017, după ce a comandat forțele militare rusești aflate în Siria.

Cu o lună în urmă, generalul locuia într-o suburbie din capitala Rusiei, însă a primit un ordin de a se întoarce pentru a coordona trupele rusești în conflictul ruso-ucrainean, fiind cunoscut pentru autoritatea sa pe care o avea până să se pensioneze. Cei care îl cunosc susțin că acesta consumă cinci mese pe zi și un litru de vodcă.

În urma condiției sale fizice, acesta trebuie să își facă uniforma la comandă și poartă două veste antiglonț pentru a-și acoperi circumferința substanțială. Imaginea cu acest general a făcut înconjurul lumii, iar comentariile au fost diverse, la nivel mondial.

Armata rusă a pierdut mulți soldați

Conform ultimelor calcule, Rusia a pierdut 30.000 de soldați ruși și peste 100.000 au fost răniți. De asemenea, armata rusească a pierdut peste 4.000 de tancuri şi vehicule blindate, 216 avioane de luptă, 183 de elicoptere de atac şi 620 de drone.
O sursă dintr-un serviciu de informaţii crede că Rusia este pe punctul de a rămâne fără arme de mare precizie, precum rachetele dirijate şi chiar rundele de artilerie.

„Atât Rusia, cât şi Ucraina, suferă o mulţime de pierderi omeneşti, iar stocurile de muniţie de război funcţionează la rate foarte scăzute. Rusia a pierdut şi un număr mare de tancuri şi vehicule blindate, iar acestea sunt echipamente complexe care nu pot fi înlocuite cu uşurinţă”, a declarat sursa.