Actual

Artistul WRS califică România în finala Eurovision după mai mulți ani de pauză. Cum va arăta competiția de sâmbătă de la Torino

wrs

Cotat cu foarte puține șanse de calificare în finală, prestația specială a lui WRS a reușit să impresioneze spectatorii, care au clasat România în topul celor 10 țări calificate în cea de-a doua semifinală a competiției Eurovision. Reprezentantul nostru a intrat pe scenă cu numărul de concurs 13, iar momentul său plin de energie și piesa Llamame au dus România direct în finală.

Artistul WRS califică România în finala Eurovision după mai mulți ani de pauză. Cum va arăta competiția de sâmbătă de la Torino

Reprezentantul României la concursul Eurovision 2022, WRS, cu piesa „Llamame”, s-a calificat joi în finala competiției muzicale, care va avea loc sâmbătă, la Torino, în Italia. Alături de România s-au mai calificat concurenții din Belgia, Cehia, Azerbaidjan, Polonia, Finlanda, Estonia, Australia, Suedia, și Serbia.

Fanii din ţările repartizate în a doua semifinală şi cei din Spania, Marea Britanie şi Germania au decis, alături de juriile de specialitate (al cărui vot contează 50%), cine va merge în Marea Finală.

La semifinala de joi seară fanii (cu excepția celor care locuiesc în România) au putut vota Llamame de până la 20 de ori de pe același număr de telefon sau prin aplicația de pe site-ul oficial al concursului: www.eurovision.tv, anunță TVR.ro

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală.

Cine este WRS

Numele real al lui WRS (pronunțat urs) este Andrei Ionuț Ursu și este născut în Buzău în 1993. Recunoscut inițial ca dansator profesionist pentru artiști celebri precum Inna, Antonia sau Carla’s Dreams, el făcut parte din echipa de balet a PRO TV la emisiuni precum Vocea României și Românii au talent. În ianuarie 2020, a semnat cu Global Records și a început proiectul muzica electropop cu numele de scenă WRS.

A început să danseze la vârsta de 12 ani pentru că a fost încurajat de părinții săi, dansatori de muzică populară.

În 2015 și-a început cariera muzicală în trupa de băieți Shot. După doi ani, a părăsit proiectul, s-a mutat la Londra și a început să compună muzică. Artistul a avut puterea să se reîntoarcă la muzică după o perioadă în care a fost nevoit să lucreze ca barman în afara țării pentru a se putea întreține.

În februarie 2022, WRS a lansat single-ul „Llamame”, cu care s-a calificat în finala selecției naționale pentru piesa care va reprezenta România la Concursul Muzical Eurovision 2022.

Declarațiile lui WRS după calificarea în finala Eurovision

Artistul s-a arătat extrem de emoționant după afișarea rezultatelor, dorind să mulțumească tuturor celor care au avut încredere în el și l-au trimis în finală:

„În primul rând, trebuie să mulțumesc românilor de pretutindeni care au votat. Avem români peste tot prin lume. Le e dor de casă. Nu e doar despre mine pe scenă. Îi unesc pe acești oameni din toată lumea, care au votat pentru mine amintindu-și de casa lor. Am plâns foarte tare când i-am văzut pe niște copii dansând dansurile noastre populare. Pentru mine a fost ceva extrem de emoționant, pentru că și părinții mei sunt dansatori de muzică populară. M-am gândit că românii au plecat din țară în mai toată lumea ca să o ducă mai bine, iar copiii lor și-au urmat visul de a dansa indiferent de locul unde s-au stabilit. Asta m-a făcut să plâng și să mă emoționez”, a declarat WRS în conferința de presă.

Conform datelor centralizate de Eurovision World de la 17 mari case de pariuri, România este cotată printre ultimele, cu sub 1% șanse să câștige trofeul.

Ucraina este favorita detașată la casele de pariuri, cu 53% șanse de câștig conform cotațiilor de la pariuri.

Țările calificate în prima semifinală

 1. Lituania – Monica Liu – „Sentimentai”
 2. Elveţia – Marius Bear – „Boys Do Cry”
 3. Ucraina – Kalush Orchestra – „Stefania”
 4. Olanda – S10 – „De Diepte”
 5. Republica Moldova – Zdob şi Zdub & Advahov – „Trenuleţul”
 6. Portugalia – Maro – „Saudade, Saudade”
 7. Islanda – Systur – „Með Hækkandi Sól”
 8. Grecia – Amanda Giorgiadie Tenfjord – „Die Together”
 9. Norvegia – Subwoolfer – „Give That Wolf a Banana”
 10. Armenia – Rosa Linn – „Snap”

Țările calificate în a doua semifinală

 1. Belgia: Jérémie Makiese – Miss You
 2. Cehia: We Are Domi – Lights Off
 3. Azerbaidjan: Nadir Rustamli – Fade To Black
 4. Polonia: Ochman – River
 5. Finlanda: The Rasmus – Jezebel
 6. Estonia: Stefan – Hope
 7. Australia: Sheldon Riley – Not the Same
 8. Suedia: Cornelia Jakobs – Hold Me Closer
 9. România: WRS – Llámame
 10. Serbia: Konstrakta – In Corpore Sano