Showbiz

WRS, de la barman în Londra, la semifinala Eurovision 2022: „Niciodată să nu renunți și mereu să lupți pentru visul tău”

wrs

WRS, câștigătorul Selecției Naționale Eurovision 2022, va reprezenta România la Torino pe 12 mai, cu piesa “Llamame” (“Sună-mă”). Cei cinci jurați și voturile fanilor i-au oferit șansa de a se afla pe scena celei mai mari competiții muzicale din Europa.

WRS, de la barman în Londra, la semifinala Eurovision 2022: „Niciodată să nu renunți și mereu să lupți pentru visul tău”

WRS (Andrei Ursu) a câștigat Selecția Națională pentru Eurovision 2022 cu piesa „Llamame”, difuzată de TVR. Are 28 de ani și este din Buzău, fiind pasionat de muzică încă din copilărie și a participat în trecut și la Vocea României. Părinții lui sunt dansatori, pasiune pe care a moștenit-o și el și prin care s-a remarcat la Românii au talent.

Încă de la început, WRS a fost unul dintre favoriții publicului pentru a reprezenta România la Eurovision.

„Mulţumesc publicului pentru că m-au votat într-un număr atât de mare şi juriului pentru care s-a lăsat convins de momentul meu. Am muncit foarte mult în aceste săptămâni, însă această seară, pentru mine este cireaşa de pe tort, pentru ultimii ani pe care i-am petrecut pe scenă”, a declarat Andrei Ursu, după ce a câștigat Selecția Națională pentru Eurovision 2022.

Avea mai multe melodii din care putea alege, iar acum este fericit că a făcut alegerea corectă. Tânărul artist are de gând să dea totul pe scena de la Torino în luna mai.

“Am lucrat intens în ultimele săptămâni, am lucrat foarte mult în ultimii ani și mă bucur că acum rezultatele se văd. Mă așteptam să câștig pentru că mă cunosc și sunt foarte, nu neapărat competitiv, însă gândesc foarte mult înainte să iau o decizie. Aveam piesa în laptop, printre alte zeci de piese, am ales-o pe aceasta pentru că știam că are ceva special și știam că pot construi un show foarte frumos pe ea. Show-ul a crescut de la ediție la ediție și se pare că publicului și juriului i-a plăcut. Mă bucur foarte tare că o să vadă o Europă și o lume întreagă piesa și o să ne vadă ca români, pe scenă. Sper să dau ce-i mai bun și o să fac tot ce îmi stă în putință.”, a declarat WRS pentru wowbiz.ro.

M-am angajat ca barman în Londra şi acolo mi-am dat seama cât de tare mi-e dor de muzică

Într-un interviu acordat stiri.tvr.ro, tânărul a fost nevoit să plece din țară și să lucreze în Londra ca barman pentru a se întreține, după dificultățile cu care s-a confruntat. Însă, pasiunea pentru muzică nu l-a făcut să renunțe niciodată, iar acum are șansa de a reprezenta România la cel mai înalt nivel.

Povestea videoclipului, Llamame (ia-ma-me), este inspirată din viaţa artistului, care își dorește să îi încurajeze şi pe alti artisti să nu renunţe la visul lor, indiferent de greutăți sau piedici:

„Ca să ai succes în orice domeniu trebuie să cunoşti dezamăgiri. Şi într-adevăr în 2017 am avut o perioadă destul de grea. Am cedat la un moment dat. Şi am plecat din ţară pentru 6 luni, m-am angajat ca barman în Londra şi acolo mi-am dat seama cât de tare mi-e dor de muzică şi de studio pentru că  fusesem dezamăgit. Şi e fix ca într-o relaţie când eşti dezamagit: ori am nevoie de o pauză, ori o terminăm. Lucrând acolo în bar, turnam beri sau ce mai faceam, stergeam pe jos pe acolo. Şi într-un bar în centrul Londrei, adică era full de oameni. Am muncit ca un nebun acolo. Dar a fost o terapie prin muncă”, povesteşte artistul.

În spatele videoclipului sunt 12 ore de filmare și multe altele pentru alegerea cadrelor și montaj. Videoclipul „liamame”(ia-mă-me) este cadoul de iepuraş de la WRS pentru fani.

„Şi dupa vreo două luni mi-am dat seama că n-am cum să trăiesc fără asta. Acolo am început să iau cursuri de song writing, să-mi cumpăr ore online, am fost şi la câteva ateliere fizice. Şi m-am întors întors cu forţe proaspete. Dacă ai în minte visul tău mereu o să se întâmple. Trebuie doar să munceşti şi să ai încredere foarte mare în tine”, a continuat el.

România va participa în cea de a doua semifinală a concursului Eurovision 2022, programată pentru joi, 12 mai, alături de alte 17 ţări precum Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia şi Irlanda.

Eurovision 2022 are loc în Italia, după ce formația italiană de rock Maneskin a câștigat concursul Eurovision 2021.