Actual Social

Asigurarea Medicală de Călătorie și Cardul European de Sănătate. Ce trebuie să știți de fiecare act în parte

Asigurarea Medicală de Călătorie și Cardul European de Sănătate. Ce trebuie să știți de fiecare act în parte
evz.ro

Pentru evenimentele medicale neprevăzute care pot să apară, specialiștii în turism le recomandă oamenilor, ca înainte de plecarea în vacanță într-o altă țară, să aibă încheiată o formă de asigurare.

Asigurarea Medicală de Călătorie sau Cardul European de Sănătate? Ce trebuie să știți de fiecare act în parte

 Trebuie știut faptul că orice problemă de sănătate care ar putea apărea poate necesita intervenție medicală în anumite condiții, în special în cazul în care familia este însoțită de unul sau de  mai mulți copii.

Pentru a lămuri care este diferența între asigurarea medicală de călătorie și cardul european de sănătate românii care merg în vacanță în Grecia, de exemplu, trebuie să cunoască anumite informații care le diferențiază.

Astfel, cele două documente acoperă servicii medicale diferite, iar diferențele dintre ele au fost explicate într-o postare pe Forum Grecia, potrivit evz.ro

Ce servicii acoperă asigurarea medicală de călătorie

Asigurarea Medicală de Călătorie permite accesarea serviciilor medicale la clinicile sau spitalele din zona în care îți petreci vacanța. Costurile consultației, ale medicației, ale investigațiilor necesare sunt acoperite prin acest document.

Cu ajutorul asigurării medicale de călătorie, vor fi acoperite următoarele tipuri de costuri:

  • cheltuielile de repatriere, dacă nu puteți călători cu același mijloc de transport cu care ați sosit
  • accidentele
  • cheltuielile cu urgențele stomatologice
  • cheltuielile cu bagajele
  • răspunderea civilă (în cazul unora asigurători)
  • cheltuielile de căutare și salvare
  • decesul, precum și cheltuielile de repatriere ale corpului neînsuflețit
  • costurile legate de asistența persoanelor aflate în dificultate.

Asigurarea medicală de călătorie poate fi achiziționată de la orice asigurător sau broker de asigurare.

Ce servicii acoperă Cardul European de Sănătate

Cardul European de Sănătate poate fi solicitat la Casa de Sănătate de care fiecare persoană aparține și este important să vi se spună dacă și în ce condiții funcționează decontarea directă între asigurător și furnizorul de servicii medicale și cum poate fi accesată polița în cazul unui eveniment.

Cardul European de Sănătate acoperă numai anumite proceduri și doar în sistemul public. În unele situații poate fi necesară coplata. Chiar dacă în România aceste servicii sunt decontate integral.

Ce mai este important să știți

Trebuie să știți, de asemenea, că există oferte de asigurare atât individuale, cât și de familie și unii asigurători au în ofertă și servicii legate de întreruperea călătoriei atunci când este cazul.