Actual

Astăzi, McDonald’s se redeschide la Kiev, după o pauză de 7 luni

Astăzi, McDonald’s se redeschide la Kiev, după o pauză de 7 luni

Redeschiderea brandului american în capitala Ucrainei este o veste bună pentru iubitorii de preparate care pot fi găsite doar la McDonald’s.

Astăzi, McDonald’s se redeschide la Kiev, după o pauză de 7 luni

Începând de astăzi, 20 septembrie 2022, McDonald’s va începe redeschiderea treptată a restaurantelor din Ucraina. Primul restaurant se va deschide la Kiev, odată cu lansarea McDelivery: a scris şefa departamentului de comunicare al McDonald’s, ucraineanca Alesia Mudzhiri, într-o postare pe Facebook.

Potrivit informațiilor oferite oublicului larg, inițial, va fi disponibilă doar livrarea, iar ghişeele Express şi McDrive, urmând a fi deschide în luna octombrie a.c.

McDelivery va fi primul care va lucra la Kiev, alte şapte restaurante urmând să se redeschidă în capitală peste o săptămână, iar ulterior va veni rândul altor restaurante, din alte oraşe din vestul ţării.

Restaurantele vor fi deschise de la ora 9 dimineața și până la ora 21. Cu siguranță, ele vor fi închise în timpul alertei aeriene, pentru a permite angajaţilor şi patronilor să ajungă la cel mai apropiat adăpost.

McDonald’s închisese toate cele 109 restaurante ale sale din Ucraina când a început invazia rusească, pe 24 februarie. În august, compania a declarat că va redeschide, treptat, toate restaurantele din Kiev şi vestul Ucrainei.

Cum se dezvoltă acest brand

McDonald’s a declarat că va oferi burgeri pe bază de plante, în tot mai multe sediii din întreaga lume, înlocuitori de pui și sandvișuri pentru micul dejun, mărindu-și astfel clientela în mod considerabil, având în vedere că din ce în ce mai multe persoane aleg să nu mai consume carne absolut de loc și se reorientează către mâncărurile vegane.

Barclays Bank prognozează că consumul de alternative de carne ar putea ajunge la o valoare de 140 miliarde de dolari până în 2029, lucru foarte posibil de altfel.

Primele teste au fost deja făcute

McDonald’s a testat un burger vegetal în Canada, cu Beyond Meat – un producător de produse pe bază de plante, unul dintre cei mai mari din Canada. Trecerea către înlocuitorii de carne a fost determinată în primul rând de îngrijorările legate de efectele cărnii asupra sănătății, mediului și bunăstării animalelor. Un amplu material în acest sens click aici.

Foto: Facebook McDonald’s Kiev