International

Atac armat în Tel Aviv. Un terorist a ucis două persoane și a rănit grav alte șase

Atac armat în Tel Aviv. Un terorist a ucis două persoane și a rănit grav alte șase

Un atac terorist a avut loc joi, în centrul orașului Tel Aviv, cel mai recent din ultima perioadă. Potrivit Reuters, persoanele rănite au fost transportate cu răni grave la spital, iar atacatorul este în căutare căutat.

Imaginile au surprins ofițeri înarmați alergând pe strada Dizengoff!

Locuitorii orașului au fost sfătuiți să rămână în case, asta în timp ce poliția continuă să îl caute pe atacator:

„Un terorist a deschis focul de la mică distanță și apoi a fugit pe jos. Mai multe persoane sunt rănite”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Eli Levy, la postul de televiziune Canal 13. „Nu vă părăsiți casele. Nu scoateți capul pe fereastră. Nu vă apropiați de balcoane”, a declart un oficial israelian.

Acesta este cel de-al patrulea atac terorist grav pe care Israelul l-a suferit în ultimele săptămâni. Israelul s-a confruntat cu un val de atacuri teroriste în ultima lună. Pe 22 martie, patru israelieni au fost uciși într-un atac cu cuțitul în Be’er Sheva. Pe 27 martie, doi polițiști de frontieră au fost uciși într-un schimb de focuri în Hadera. Pe 30 martie, doi civili israelieni, doi cetățeni ucraineni și un ofițer de poliție au fost uciși de asemenea într-un atac armat în Bnei Brak, o suburbie a Tel Avivului.

Atacatorul a fost prins!

Teroristul a fost găsit după 9 ore. Ofițerii l-au găsit pe atacator ascuns lângă o moschee din Jaffa, la sud de Tel Aviv, a declarat agenția de securitate israeliană Shin Bet, citată de Reuters. Atacatorul a fost ucis în timpul unui schimb de focuri, a precizat agenția.

Atacator este un palestinian în vârstă de 28 de ani din Jenin, un oraș din Cisiordania ocupată, şi se afla ilegal în Israel.