Actual International

Atac armat într-un bloc de locuit din Toronto. Cel puțin șase morți în urma incidentului

Atac armat într-un bloc de locuit din Toronto. Cel puțin șase morți în urma incidentului
TVR/Captura Video

Ajun de Crăciun însângerat și în Canada. Cel puțin șase persoane au murit în urma unui atac armat care a avut loc într-un bloc de apartamente din cartierul Vaughan din Toronto, Canada.

Cel puțin șase morți în urma unui atac armat într-un bloc de apartamente din cartierul Vaughan din Toronto, Canada

Șeful Jim MacSween de la Poliția Regională din York a confirmat că în total șapte persoane au fost împușcate. Acest număr include șase persoane decedate împreună cu bărbatul înarmat, plus o persoană care a fost spitalizată cu răni prin împușcare, după cum a relatat @TracyTongTV.

Incidentul armat a avut loc duminică, 18 decembrie, târziu, în cartierul Vaughan din Toronto, Canada, după cum a relatat Royal Intel @RoyalIntel.

Primele informații au fost postate pe grupurile de social media chiar de către oficialitățile locale.

Unitățile de poliție au intervenit în forță la locul unde a fost ucis presupusul atacator. Nu este clar dacă acesta a fost împușcat de poliție sau dacă s-ar fi sinucis.

Cele dintâi date au relevat câteva amănunte legate de incidentul grav și imprevizibul din statul canadian.

„Așteptăm să stabilim câte victime avem, dar sunt mulți decedați”, a explicat Laura Nicolle, purtătoare de cuvânt a poliției regionale din York. Ea a indicat, imediat după atac, că între cinci și șapte persoane ar putea fi moarte, inclusiv suspectul.

Un raport neconfirmat la care a făcut referire presa externă, ulterior, anunță că atacul armat „s-a desfășurat într-o sală de consiliu, unde un individ ar fi intrat, a descărcat o armă și a lovit până la opt membri ai consiliului de administrație al condominiului, care se aflau în ședință”. Se crede că bărbatul înarmat ar fi fost un fost membru al consiliului de administrație. Oficalitățile nu au confirmat aceste informații, însă ancheta e în desfășurare.