Actual Diverse

Asistentă româncă, prinsă că fura cardurile bolnavilor și persoanelor decedate. Incredibil, ce făcea femeia cu banii

Asistentă româncă, prinsă că fura cardurile bolnavilor și persoanelor decedate. Incredibil, ce făcea femeia cu banii

Pagini întregi de ziare au alocat spațiu suficient cu povești ale femeilor românce care iau calea străinătății pentru a câștiga banii necesari traiului zilnic, dar și pentru a le oferi celor dragi, confortul necesar pentru o viață fericită. Totul bine până aici. Doar că există oameni, că sunt femei sau bărbați, care vor să câștige cumva, pe o scurtătură. Așa este și povestea protagonistei românce de astăzi, muncitoare în Italia.

Asistentă româncă, prinsă că fura cardurile bolnavilor și persoanelor decedate. Incredibil, ce făcea femeia cu banii

Carabinierii au identificat o asistentă socială în vârstă de 56 de ani ca fiind responsabilă pentru furtul cardurilor de credit de la spitalul Santo Stefano din Prato, pe care le folosea pentru a-și face cumpărăturile, scrie Il Tirreno.

O perioadă de timp a fost urmărită pas cu pas. Apoi datele au fost adunate devenind obiectul unei anchete în derulare. Carabinierii sunt cei care au denunțat-o pentru furt și utilizare ilegală a cardurilor de credit.

Aceasta a furat carduri de credit de la pacienți, dintre care mulți au murit, ulterior, și le-a folosit pentru cumpărăturile sale zilnice.

Asistenta de naționalitate română, care lucrează de câteva luni la spitalul Santo Stefano din Prato (anterior a lucrat la Siena), este responsabilă pentru furturile semnalate, recent, în spitalul din Prato.

Primele suspiciuni au apărut pe 5 iunie anul trecut, când o femeie de 50 de ani a murit, la spital, din cauza Covid. În aceeași zi, tatăl și-a dat seama că respectivul card al fiicei sale a fost folosit pentru a face cumpărături la Esselunga din Via Fiorentina. Bătrînul tată a făcut imediat o plângere la conducerea spitalului, deoarece este evident că acest furt a avut loc în timp ce fiica lui se afla internată în spital.

Carabinierii au înregistrat plângerea și au demarat ancheta. Din imaginile camerelor video ale supermarketului, unde au fost plătite cumpărăturile, au descoperit că era vorba de o femeie.

Prin investigațiile ulterioare s-a efectuat și identificarea acesteia. Ea era angajată ca asistent social-sanitar. Femeia, în vârstă de 56 de ani, lucrează în spitalul respectiv la secția Chirurgie.

Potrivit opiniei procurorului general adjunct, Laura Canovai, citat de presa locală, polițiștii italieni au efectuat inclusiv percheziții în toate locurile folosite de asistenta în cauză – dulapul de la serviciu, mașina și casa unde locuiește, care se află la Florența.

Pornind de la acest prim caz, când au ajuns la verificarea mașinii, mare le-a fost mirarea oamenilor legii când au găsit ascunse, sub preș, mult mai multe carduri, aruncate, unul peste altul. Unul este pe numele unei asistente medicale care a avut un accident și se afla internată, la rândul ei, în spital.

Ea făcea cumpărături de mică valoare, pentru a nu fi nevoită să introducă PIN-ul. Furturile au avut loc în lanț, sistematic. Întrebată cine erau oamenii cărora le-a sustras bunurile, asistenta nici măcar nu a știu să răspundă.

Și culmea ironiei, asistenta româncă nici măcar nu avea nevoie de bani, ea având un salariu destul de mare, respectiv aproximativ 1400 de euro pe lună. Casa unde locuia îi oferea toate condițiile necesare pentru o viață frumoasă, iar mașina cu care se deplasa era aproape nouă.

Directoarea Spitalului din Prato, Sara Melani, și-a exprimat dezamăgirea față de cele întâmplate și a declarat că femeia va fi suspendată din funcție atunci când va primi notificarea oficială din partea procuraturii. Opinia ei a fost exprimată public în cadrul unei conferințe de presă, inițiată de carabienieri, pe tema dată.

Foto: gazetaromaneasca