Actual International

„Unde este Nancy ?” striga atacatorul care l-a lovit cu un ciocan în cap pe soțul președintei Pelosi. Noi informații

„Unde este Nancy ?” striga atacatorul care l-a lovit cu un ciocan în cap pe soțul președintei Pelosi. Noi informații
Infoactual

Agresorul striga „Unde este Nancy?”, potrivit unei persoane care a avut acces la informații despre agresiune. Soțul lui Nancy, Paul Pelosi, a fost spitalizat după ce atacatorul care a pătruns în casa familiei din San Francisco, l-a lovit cu un ciocan în cap. Poliția a declarat că suspectul va fi acuzat de tentativă de omucidere.

„Unde este Nancy” striga atacatorul care l-a lovit cu un ciocan în cap pe soțul președintei Pelosi. Noi informații

Soțul președintelui Nancy Pelosi, Paul Pelosi, a fost atacat violent de un bărbat care a pătruns vineri (28 octombrie 2022) dimineață în locuința cuplului din San Francisco, după cum a anunțat poliția. Autoritățile l-au identificat pe suspect ca fiind David Depape, în vârstă de 42 de ani, și au declarat că investighează un posibil motiv.

Potrivit NBC News, Paul Pelosi a fost transportat de urgență la Spitalul General Zuckerberg San Francisco, unde a fost supus unei operații pe creier. O declarație oficială transmisă pentru media de biroului soției sale a precizat că se așteaptă ca acesta să se recupereze complet în urma traumatismului cranian.

Cum au decurs faptele

Poliția din San Francisco a răspuns la o spargere la reședința Pelosi vineri la ora 2:27 dimineața, a declarat șeful William Scott, într-o conferință de presă. Agresorul, care a scos un ciocan de la domnul Pelosi și l-a „atacat violent” în fața ofițerilor de poliție, va fi acuzat de tentativă de omucidere, a declarat șeful.

Intrusul era în căutarea președintelui Pelosi, potrivit unei persoane cu acces la informațiile despre atac, și l-a confruntat direct pe Paul Pelosi, în casa personală familială, strigând: „Unde este Nancy, unde este Nancy?”

Ofițeri de poliție au blocat vineri strada în fața casei președintelui Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, și a soțului ei, Paul Pelosi. Foto: Eric Risberg/Associated Press

Departamentul de poliție din San Francisco l-a numit pe David Depape, în vârstă de 42 de ani, ca fiind agresorul. Aceștia au precizat că atacatorul va fi acuzat de diferite infracțiuni, inclusiv tentativă de omor, atac cu o armă mortală și abuz asupra persoanelor în vârstă.

CNN a relatat că Depape l-a confruntat pe Paul Pelosi, în vârstă de 82 de ani, și a țipat: „Unde este Nancy? Unde este Nancy?„. Ulterior, el a încercat să își lege victima, informând-o că este pregătit să aștepte până când Nancy se va întoarce de la Washington D.C.

Agresorul Depape le-ar fi spus ofițerilor de poliție: „O așteptăm pe Nancy”, când aceștia au ajuns la casă.

Nu se știe cu certitudine cui aparținea ciocanul sau care a fost motivul pentru care Depape a intrat în proprietate. Șeful poliției din San Francisco, William Scott, a declarat că, atunci când ofițerii săi au intrat în casă, au văzut pe cei doi bărbați care păreau să se lupte pentru ciocan.

Un purtător de cuvânt al președintelui Camerei Deputaților a declarat într-o declarație că domnul Pelosi, în vârstă de 82 de ani, a fost dus la spital, „unde primește îngrijiri medicale excelente”.

Doamna Pelosi nu era acasă. Președintele Pelosi se afla în Washington, D.C., împreună cu colaboratori săi, în momentul spargerii, a declarat Poliția Capitoliului, citată de New York Times.

Senatorul Mitch McConnell din Kentucky, liderul minorității, a declarat pe Twitter că este „îngrozit și dezgustat” de vestea atacului.

Senatoarea Susan Collins, republicană din regiunea Maine, care a fost subiectul unor amenințări și căreia i-a fost spart un geam la domiciliu în această vară, a declarat într-un comunicat că „a fost îngrozită de acest atac violent asupra lui Paul Pelosi la domiciliul său. Rugăciunile mele sunt alături de el, de președintele Pelosi și de familia lor”.