Actual Diverse

Atenție. Cresc prețurile pentru livrarea coletelor, în Germania

Atenție. Cresc prețurile pentru livrarea coletelor, în Germania

Se anunță scumpiri și în Germania. Primele majorări de prețuri au fost, deja, anunțate, în aceste zile.

Atenție. Cresc prețurile pentru livrarea coletelor, în Germania

Cresc prețurile pentru livrarea de colete din iulie. Oamenii care trimit colete în Germania se vor confruntă cu costuri mai mari după ce filiala Deutsche Post DHL a anunțat că va crește prețurile din iulie.

Conform noilor modificări, trimiterea de colete va deveni mai scumpă, atât în ​​Germania, cât și la nivel internațional. Grupul de logistică DHL a declarat că aceste creșteri de preț se datorează mai multor factori.

Creșterea costurilor de transport, livrare și salarii, precum și creșterile generale ale costurilor, fac inevitabile creșterile de preț în transportul național și transfrontalier de colete”, a transmis compania, prin intermediul unui comunicat.

Totodată, nu va mai exista un avantaj de preț pentru achiziționarea online a ștampilelor pentru colete și pachete pentru expedieri interne. Doar prețurile diferite pentru etichetele cumpărate online sau în magazin vor rămâne în vigoare pentru coletele cu destinație internațională.

Modificările intră în vigoare la 1 iulie. Prețurile noi vor fi aplicate în cazul coletelor naționale, dar și internaționale.

Costul multor transporturi transfrontaliere de colete și pachete mici din Germania va crește, de asemenea. Compania de logistică a spus că acest lucru se datorează creșterii tarifelor de zbor, precum și costurilor mai mari percepute de alte firme de livrare.

Există creșteri deosebit de mari de preț pentru transporturile către Statele Unite. De exemplu, din iulie, va costa 49,99 euro pentru a trimite un pachet cu o greutate de până la 5 kg în SUA (zona 5 din graficul de prețuri Deutsche Post) în loc de 38,99 euro. Prețul online pentru același produs va fi de 47,99 euro în loc de 36,99 euro.

Prețul trimiterii unui pachet cu o greutate de până la 10 kg în SUA va crește la 79,99 euro, în loc de 54,99 euro. Pentru Uniunea Europeană, prețurile au fost și aici modificate, prețul nou fiind între 6 și 11 euro/colet.

Calculul final se face în funcție de greutatea coletului, conținutul acestuia și se ține cont dacă respectivul client are pachetul gata ambalat sau nu, în unele cazuri fiind nevoie de cutiile firmei de curierat, pentru un transport în garanție și siguranță. În unele cazuri, și pentru siguranța transportului se plătește o taxă de asigurare a coletului.

Foto: pixabay