Actual Diverse

Au fost dezvăluite zece regiuni din Anglia unde se înregistrează cea mai mare rată de obezitate infantilă

Au fost dezvăluite zece regiuni din Anglia unde se înregistrează cea mai mare rată de obezitate infantilă
nurseryworld

Zonele din Anglia cu cea mai mare rată de obezitate infantilă au fost dezvăluite într-un nou studiu realizat de NHS. National Health Service (NHS) este termenul generic pentru sistemele de sănătate finanțate din fonduri publice din Regatul Unit (UK).

Au fost dezvăluite zece regiuni din Anglia unde se înregistrează cea mai mare rată de obezitate infantilă

În aceste zile, au fost dezvăluite publicului larg cele zece zone din Anglia unde se înregistrează cea mai mare rată de obezitate infantilă.

Datele arată că cei care locuiesc în zonele cele mai defavorizate ale țării au mai multe șanse de a fi grav obezi în comparație cu cei care locuiesc în zonele cele mai puțin favorizate.

Cifrele NHS arată că, în 2021-22, 4,5% dintre copiii de vârstă de primire trăiau cu obezitate severă în zonele cele mai defavorizate, comparativ cu 1,3% în cazul copiilor din zonele cele mai puțin favorizate.

Raportul, întocmit de Programul național de măsurare a copiilor, a arătat, de asemenea, că numărul copiilor din anul 6 care trăiesc cu obezitate severă era de peste patru ori mai mare pentru copiii care trăiesc în zonele cele mai defavorizate (9,4%).

Această cifră a fost comparată cu cea a celor care locuiesc în zonele cele mai puțin defavorizate (2,1%), conform datelor furnizate de National World. După cum s-a anunțat, studiul folosește cifrele IMC (indicele de masă corporală) – care utilizează înălțimea și greutatea pentru a estima grăsimea corporală – pentru a colecta datele, copiii cu vârste cuprinse între 99,6 și 100 fiind clasificați ca fiind grav obezi.

NHS arată, totodată, că definirea copiilor ca fiind supraponderali sau obezi este un „proces complex, având în vedere că copiii de vârste și sexe diferite cresc și se dezvoltă în ritmuri diferite”. Din acest motiv, pentru copii se folosește o metodă diferită de cea folosită pentru adulți.

IMC este calculat prin împărțirea greutății (în kilograme) la pătratul înălțimii (în metri), iar pentru copii, acest rezultat este apoi comparat cu un eșantion de referință al măsurătorilor colectate în 1990, care ia în considerare vârsta și sexul.

Raportul arată că West Midlands a înregistrat cea mai mare rată de copii din clasa pregătitoare și primară care trăiesc cu obezitate severă, urmată îndeaproape de North East și Londra.

  1. Sandwell, West Midlands 5,8%.
  2. Barking și Dagenham, Londra 5,4%.
  3. Wolverhampton, West Midlands 5,2%
  4. Hull, Yorkshire și Humber 5,1%.
  5. Greenwich, Londra 4,9%.
  6. Knowsley, North West 4,7%.
  7. Enfield, Londra 4,5%.
  8. Hounslow, Londra 4,5%.
  9. North Lincolnshire, Yorkshire și Humber 4,4%.
  10. Walsall, West Midlands 4,4%.

Lista menționată reprezintă primele zece regiuni locale britanice, unde s-a înregistrat cea mai mare rată de obezitate severă la copiii de vârstă preșcolară.

Sud-estul și sud-vestul au avut un număr mai mic de copii de vârstă preșcolară care trăiesc cu obezitate severă. În Sandwell, West Midlands, mulți dintre copiii din clasa de primire trăiau cu obezitate severă, comparativ cu micuții din regiunea Surrey din sud-est, unde s-a înregistrat un număr mic, puțin peste un procent.