Actual

OMS declară obezitatea o epidemie și impune un „regim”. Avocatul Piperea: „Urmează interdicția de a fi gras!”

OMS declară obezitatea o epidemie și impune un „regim”. Avocatul Piperea: „Urmează interdicția de a fi gras!”

Obezitatea a atins „proporții epidemice” în Europa, afirmă Organizația Mondială a Sănătății. Greutatea supraponderală provoacă 200.000 de cazuri de cancer și 1,2 milioane de decese pe an, titrează The Guardian, citând din entitatea menționată. Avocatul Gheorghe Piperea nu a trecut cu vederea informația și declară că urmează noi interdicții.

În primul studiu a acestei probleme realizat în ultimii 15 ani, OMS arată că ratele de supraponderabilitate și obezitate „au atins niveluri mortale și continuă să crească”.

Europa, campioană la faza pe continente, „exceptând America”

59% dintre europenii adulți sunt supraponderali sau obezi, la fel și 8% dintre copiii sub 5 ani și unul din trei copii de vârstă școlară, se arată în studiu. Europa ar fi fruntașă în ceea ce privește greutatea, „cu excepția Americii”, potrivit raportului prezentat la Congresul european privind obezitatea.

Israel, fruntașă la faza pe țări

Primele locuri sunt ocupate de Israel, Malta, Turcia și Marea Britanie. Raportul OMS a constatat că bărbații europeni sunt mai predispuși la supraponderabilitate sau obezitate în general, deși în Europa sunt mai multe femei obeze (24%) decât bărbați (22%).

Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a declarat că redresarea „epidemiei de obezitate” în Europa este încă posibilă: „prin crearea unor medii mai favorabile, prin promovarea investițiilor și a inovării în domeniul sănătății și prin dezvoltarea unor sisteme de sănătate puternice și rezistente, putem schimba traiectoria obezității”.

OMS cere un angajament politic pentru slăbirea cetățenilor

În raportul Organizației se cere un angajament politic la nivel înalt pentru combaterea obezității, alături de măsuri precum taxe pe zahăr pentru băuturile zaharoase și subvenții pentru alimente sănătoase. Mai mult, trebuie să se pună capăt comercializării de alimente nesănătoase către copii.

Parte a acestor măsuri este și limitarea „proliferării punctelor de vânzare de mâncare de tip take away”. Deci mai puține fast-fooduri.

Avocatul Gheorghe Piperea avertizează că urmează „un nou regim” pentru cei grași

„Vă spuneam cândva că în Japonia e ilegal să fii gras. Ați râs. Ați crezut că e invenție.

Vă spuneam că ne paște și pe noi asemenea regim. Ați zis că e teoria conspirației.

Iată, cu toate acestea, că OMS a declarat epidemie de obezitate în Europa. De parcă obezitatea ar fi o boală infecțioasă. Urmează interdicția de a fi gras, obligarea la injectare anti-grăsime, codul QR de slab oficial recunoscut și segregarea pe criterii de grăsime.

Nu credeți asta, desigur.

Dar n-ați crezut nici că 3 săptămâni de stare de urgență și obligarea la spălarea pe mâini or să se transforme în obligația de a pune masca pe față și obligația de înțepare cu 3-4 doze, urmând ca minunatul cod QR (care trebuia să faciliteze, iar nu să juguleze circulația persoanelor) să devină identificatorul digital și rezervorul bietelor drepturi și “privilegii” pe care le mai aveți, plus ținta facilă a oricărei măsuri totalitare, inclusiv interdicția accesului la banii și proprietățile personale.

Și nu e tot – vine obligarea la înfrigurare și la precaritatea igienei. Nu va mai fi cazul să îl înjurați pe Plicușor Dan că nu vă dă apă caldă, pentru că veți obligați să stați în frig – ca la 18 grade, maxim. Nu va mai fi obligatoriu să vă spălați des, ci foarte rar și numai prin locurile mai problematice. Slava.”, a scris avocatul Piperea pe rețelele sociale.