Actual Diverse

Au fost prinși tâlharii care au jefuit o femeie în casa ei, i-au cerut rețeta unor celebri mici, produși de fabrica familiei

Au fost prinși tâlharii care au jefuit o femeie în casa ei, i-au cerut rețeta unor celebri mici, produși de fabrica familiei
wikipedia

Nici măcar regizorii de la Hollywood nu ar avea atâta imaginație. Uneori, ar fi bine să se inspire din presa românească, la noi vor găsi subiecte demne de filme cu rating uriaș. Planul unor tâlhari, care au intrat în casa unui om de afaceri din Hunedoara, a fost bine pus la punct. Mai multe amănunte, în cele ce urmează.

Jaf halucinant. Tâlharii au intrat într-o casă, au legat o femeie și pe nepoții ei, după care au cerut rețeta lor de mici

Întâmplător, poliţiştii din Hunedoara au prins, în urma unor percheziţii pe care le efectuau după planul de serviciu, doi bărbaţi, de 31 şi respectiv 33 de ani, care, în luna septembrie a acestui an, ar fi intrat peste o familie din localitatea Peştişul Mare. E vorba despre casa unui om de afaceri a cărui firmă produce mici de Bulbucan. La data comiterii acestei tâlhării, Infoactual a publicat un articol cu niște detalii șocante. S-a crezut inițial că indivizii mascați au intra peste soția omului de afaceri, dar, așa cum a precizat acum Poliția e vorba de bunică.

Fapta comisă de tâlhari este una terifiantă. După ce au intrat în locuința oamenilor, ei au legat de mâini şi picioare o femeie şi pe unul din nepoţii acesteia, și le-a lipit bandă adezivă peste gură.

Aflată sub ameninţare, femeia le-a spus tâlharilor unde se afla o sumă de peste 30.000 de lei. În afară de a cere bani, tâlharii au mai luat și bijuterii și alte obiecte găsite în casă, dar au ce­rut și rețeta celebrilor mici de Bulbucan, așa ca să se distreze. Femeia înspăimântată le-a spus și rețeta de mici.

În timpul spargerii, la un moment dat, a revenit acasă şi cel de-al doilea copil, care a fost şi el legat de tâlhari. Apoi, hoţii mascați s-au făcut nevăzuţi cu bunurile luate din casa afaceristului hunedorean.

Tâlharii mascați au fost reținuți ieri

Poliţiştii hunedoreni au făcut ieri cinci percheziţii la locuinţele a doi bărbaţi, de 31 şi 33 de ani, bănuiţi de lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie calificată.

Într-un comunicat de presă, emis azi, 20 decembrie 2022, IPJ Hunedoara a transmis următoarele informații legate de cazul dat:

”Poliţiştii au stabilit, în urma cercetărilor, că cei doi bărbaţi, la data de 03 septembrie 2022, au pătruns într-o locuinţă situată în cartierul Peştişul Mare, din Hunedoara, unde au exercitat acţiuni violente împotriva persoanei vătămate, o femeie în vârstă de 64 de ani şi a nepoţilor acesteia, în vârstă de 8 şi de 10 ani, pe care i-au lipsit de libertate în mod ilegal, legându-le mâinile şi picioarele şi aplicându-le bandă adezivă pe gură, după care au sustras din locuinţă 37.000 de lei, mai multe bijuterii, ceasuri şi alte bunuri.

După sustragerea acestor valori, bărbaţii au părăsit locuinţa lăsând părţile vătămate legate, acestea fiind găsite la scurt timp de un membru al familiei, care a alertat poliţiştii.”

Prin urmare, surpiza, în acest caz este că hoţii i-ar fi cerut femeii reţeta de mici pe care familia o foloseşte în afacerera sa cu mezeluri şi carne, iar în final au plecat cu 37.000 de lei, mai multe bijuterii, ceasuri şi alte bunuri.

O precizare importantă au mai făcut oamenii legii ai orașului Hunedoara. Ancheta s-a desfăşurat cu dificultate, deoarece cei doi tâlhari aveau feţele acoperite cu cagule în momentul atacului.

După dovezile găsite la casa lor, în urma percheziției, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, cu propunere de arestare preventivă.