Diverse International

O maimuță a ucis un bebeluș de numai o lună. Incidentul a avut loc în Tanzania

O maimuță a ucis un bebeluș de numai o lună. Incidentul a avut loc în Tanzania
evz.ro/ youtube.com

Un bebeluș de numai o lună a murit după ce a fost răpit de maimuțe, în Tanzania.

 După ce a fost smuls de lângă mama sa de o maimuță care le intrase în casă, un bebeluș de numai o lună a murit în Tanzania, au anunțat autoritățile.

 Incidentul a avut loc în timp ce bebelușul de numai o lună (pe nume Luhaiba Said) era alăptat de mama sa, Shayima.

Mai multe maimuțe au intrat în casa familiei din satul Mwamgongo, din Kigoma, în apropiere de Parcul Național Gombe, în vestul Tanzaniei și l-a prins pe băiat.

Copilul a  fost rănit la cap și la gât și a murit în timpul tratamentului medical de urgență.

Ce declarații au fost date de autorități referitor la acest caz

Comandantul regional din Kigoma, James Manyama, a declarat că moartea bebelușului a survenit după ce sătenii au încercat să-l salveze folosind forța. Maimuțele însă au reacționat agresiv.

De asemenea, pentru ziarul Citizen din Tanzania,  Manyama a mai declarat că „[Mama] a strigat după ajutor, iar sătenii s-au grăbit să ajungă la casa ei pentru a o ajuta să-și recupereze copilul”.

Ținând cont de acest eveniment, poliția le-a recomandat localnicilor să fie vigilenți pentru a preveni noi atacuri ale maimuțelor din Parcul Național Gombe.

În acest sens, comandantul Manyama a transmis:

  • „Trebuie remarcat faptul că satul Mwamgongo are graniță cu Parcul Național Gombe.
  • „Incidențele cu animale care invadează satele nu sunt neobișnuite.”

Ce alte incidente, în care au fost implicate animale sălbatice, au mai avut loc în zonă în perioada anterioară

Totodată, comandantul regional Manyama a declarat pentru BBC că în cei trei ani de când lucrează în zonă nu a auzit niciodată de un incident similar.

În trecut au mai existat incidente în care animale sălbatice mai mari, cum ar fi elefanții, au invadat terenurile satelor din apropierea parcurilor naționale și au provocat decese în rândul populației, mai scrie BBC.

Referitor la incidentul în discuție, încă nu se știe din ce specie fac parte maimuțele care au atacat pe Luhaiba Said și pe mama sa, Shayima și nici ce dimensiune avea maimuța care a atacat.

Până în momentul de față, familia Said nu a fost fotografiată.

Informații, pe scurt, despre Parcul Național Gombe

Parcul Național Gombe este locul unde celebrul primatolog britanic Dr. Jane Goodall a studiat cimpanzeii pe cale de dispariție. Iubitorul de animale era pasionat de a pune „comunitățile locale în centrul conservării” pentru ca acesta să aibă succes atât pentru oameni, cât și pentru animale.