Politică

George Simion a luat startul târziu. Reacționează la legile securității naționale și atacă serviciile secrete și armata

George Simion a luat startul târziu. Reacționează la legile securității naționale și atacă serviciile secrete și armata
Arhivă

După o săptămână de la apariţia primelor informaţii privind pachetul de legi privind securitatea naţională, liderul AUR George Simion declară război celor patru instituţii de resort – SRI, SIE, STS, MAI, MapN. Simion afirmă că dacă se dovedesc adevărate, legile „ar permite abuzuri pe scară largă sub falsa mască a securității naționale”, iar AUR se va opune la vot. Nu spune cine sau cum se va dovedi „dacă sunt adevărate” acuzațiile.

George Simion aduce acuzații și partidelor

Alianţa pentru Unirea Românilor a solicitat clarificări din partea SRI, SIE, STS, MAI şi MAPN, în urma apariţiei în presă a unor articole privind un aşa-numit „pachet de zece legi privind securitatea naţională”.

„În 1989 românii au murit ca să scape de Securitate, iar ea revine acum mai puternică decât oricând. Dacă ceea ce a apărut în presă se confirmă, ar fi un lucru foarte grav, pentru că prevederile în cauză ar permite abuzuri pe scară largă sub falsa mască a securităţii naţionale”, a declarat preşedintele George Simion, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Simion mai spune că AUR este singurul partid care nu este o anexă a serviciilor secrete.

„AUR se va opune categoric în Parlament unei asemenea iniţiative, care ne-ar arunca direct într-o democraţie cu epoleţi. Suntem singurul partid parlamentar care nu este o anexă a serviciilor secrete şi vom demonstra acest lucru şi la vot”.

George Simion susține că AUR are informatori printre membrii săi: „Cu siguranță ne-au trimis”

Recent, liderul AUR a declarat că formațiunea sa este infiltrată de „informatori”. Totuși, Simion a subliniat că nu este deranjat de acest lucru, deoarece formațiunea sa are „multă treabă”, iar el vrea să-i pună „pe toți la treabă”.

„Cu siguranță avem informatori. Nu știu dacă ofițeri, dar cu siguranță ne-au trimis. Eu îi pun pe toți la treabă. Foarte bine, să trimită cât mai mulți că avem multe lucruri de făcut, avem multă treabă”, a declarat George Simion la Antena 3.

Totodată, acesta a fost întrebat și dacă formațiunea pe care o conduce este „partidul sistemului”. Astfel, Simion a glumit și a oferit un răspuns simplu: „Bine-ar fi, Doamne-ajuta!”.