Actual Politică

George Simion susţine că Ungaria nu a renunţat la planul de dezmembrare a României. În interiorul AUR există informatori

George Simion susţine că Ungaria nu a renunţat la planul de dezmembrare a României. În interiorul AUR există informatori
Arhivă

Deputatul George Simion este de părere că Ungaria încearcă să profite de războiul Rusiei împotriva Ucrainei pentru a crea o zonă de destabilizare în Ardeal.

Liderul AUR, susține că oficialii Ungariei și „trimișii lor aici” au pus în scenă numai în ultimele două săptămâni opt provocări pentru a stârni tensiuni etnice în țara noastră. „În mod evident, cei de la Budapesta nu au renunțat la «Planul Aurora» de dezmembrare a României”, a declarat Simion, duminică la B1tv.

George Simion susţine că Ungaria nu a renunţat la planul de dezmembrare a României. În interiorul AUR există informatori

 „Vreau să vă zic că am făcut un centru de analiză și am numărat nu mai puțin de opt provocări din partea Budapestei și a trimișilor lor aici, în partea UDMR, opt provocări care urmăreau să stârnească tensiuni etnice, numai în ultimele două săptămâni. Am văzut ce a făcut ministrul Mediului, un ministru al Sportului care se prefăcea că nu cunoaște versurile imnului național, am văzut teroriști condamnați de instanță pentru planificarea unui atentat cu bombă că au fost medaliați și sunt considerați eroi de demnitarii statului român care au afiliere politică la UDMR, am văzut-o pe președinta Ungariei, care a venit într-o vizită privată, care s-a pozat cu o piatră de hotar în culorile Ungariei la noi în țară”, a declarat liderul AUR

AUR, spune el, i-a cerut președintelui PSD, Marcel Ciolacu, retragerea UDMR din coaliția de guvernare.

„Cred că fiecare țară din lumea aceasta ar trebui să aibă o demnitate națională și cred că poporul român nu trebuie jignit în asemenea hal. Suntem un popor tolerant, drept urmare nu s-a întâmplat nimic în urma acestor provocări, dar cred că nu trebuie lăsat capul jos și să adoptăm „politica struțului”. În mod evident, cei de la Budapesta nu au renunțat la «Planul Aurora» de dezmembrare a României și încearcă să profite de războiul Rusiei împotriva Ucrainei pentru a crea o zonă de destabilizare în Ardeal”, a adăugat George Simion.

El susține că Ungaria comite provocări similare și în Slovacia, nu numai în România. De altfel, între Budapesta și Zagreb a și existat recent un schimb de replici aprinse după o declarație controversată a premierului ungar Viktor Orban.

George Simion a taxat atitudinea Ungariei şi la Antena 3, spunând că pericolul Ungariei pentru România este că UDMR să aibă acces la documente de stat, concret pericolul este unul economic şi a criticat atitudinea coaliţiei de guvernare că nu îşi apără cetăţenii în aceeastă criză economică cum face Viktor Orban, dând exemplu îngheţarea preţului la pompă a carburanţilor şi accesul doar a maşinilor înregistrate în Ungaria.

Liderul AUR are „ciripitori” în partid

În altă ordine de idei, George Simion a recunoscut, în direct la Antena 3, că în interiorul partidului AUR există informatori, însă acest lucru nu reprezintă o problemă: „Ne-au trimis ciripitori, dar îi pune pe toţi la treabă”.

„Într-un ton de glumă, ca până acum, Doamne ajută. Bine ar fi. Ar fi excelent. Şi eu cred că sunt supra-estimate lucrurile astea cu securiştii, cu serviciile atotputernice. Cu siguranţă avem informatori în interiorul partidului, nu ştiu dacă ofiţeri, cu siguranţă ne-au trimis tot felul de ciripitori. Eu îi pun pe toţi la treabă. Să trimită cât mai mulţi că au ce face. Avem multe de făcut. Eu cred că e o problemă. Aşa e la sclavi”, a declarat Simion.