Actual

Autorul atacului armat din Chicago a fost prins.  Cine este tânărul cu nume predestinat: Crimo!

Autorul atacului armat din Chicago a fost prins.  Cine este tânărul cu nume predestinat: Crimo!
gandul.ro/cba.ca

Cel puțin 6 persoane ucise, alte zeci au fost rănite în atacul din Highland Park, Illinois

Conform poliției, un bărbat înarmat, de pe un acoperiș, a deschis luni, 04.07.2022 (în jurul orei 10:15, ora locală), focul la o paradă de Ziua Independenței din suburbia Chicago, ucigând cel puțin 6 persoane, rănind cel puțin 30 și alungând îngroziți sute de manifestanți, părinți cu cărucioare și copii pe biciclete, citează cbc.ca

Astfel, autoritățile au spus că un bărbat numit drept persoană de interes pentru împușcătură a fost arestat luni seara după o vânătoare de oameni de ore în și în jurul Highland Park, o comunitate bogată de aproximativ 30.000 de locuitori de pe malul de nord al orașului Chicago.

Împușcarea a avut loc într-un loc de pe traseul paradei, unde mulți rezidenți au marcat punctele de vizionare privilegiate la începutul zilei pentru sărbătoarea anuală.

Cine este tânărul cu nume predestinat: Crimo!

Șeful poliției din Highland Park, Lou Jogmen, a declarat că un ofițer de poliție l-a oprit pe Robert E. Crimo III la aproximativ 8 kilometri nord de locul împușcării, la câteva ore după ce poliția a lansat fotografia bărbatului și o imagine cu Honda Fit a lui, argintie și a avertizat publicul că era probabil înarmat și periculos.

Autoritățile au spus inițial că avea 22 de ani, dar un buletin FBI și rețelele de socializare ale lui Crimo au arătat că avea 21 de ani. Tuturor a atras atenția numele, parcă predestinat: Crimo!

Poliția a refuzat să-l identifice imediat pe Crimo ca suspect, dar a spus că identificarea lui ca persoană de interes, împărtășirea publică a numelui și a altor informații a fost un pas serios.

Un unchi al tânărului a declarat că acesta era un tip închis în el, necomunicativ, dar foarte liniștit. Nu a creat niciun fel de probleme până acum familiei.

Împușcarea din 4 iulie a fost doar cea mai recentă, care a spulberat ritualurile vieții americane.

Școlile, bisericile, magazinele alimentare și acum paradele comunitare au devenit toate scene ale unor împușcături fatale în ultimele luni. De data aceasta, împușcătura a venit în timp ce țara a încercat să găsească un motiv pentru a sărbători înființarea și legăturile care încă o țin împreună.

Ce au declarat autoritățile

„Este devastator faptul că o sărbătoare a Americii a fost sfâșiată de ciuma noastră unică americană”, a declarat guvernatorul Illinois JB Pritzker la o conferință de presă.

„Sunt furios pentru că nu trebuie să fie așa… în timp ce sărbătorim 4 iulie doar o dată pe an, împușcăturile în masă au devenit o tradiție săptămânală – da, săptămânală – americană”.

Pritzker, un democrat, a promis sprijin pentru comunitate și să-l aducă pe bărbatul înarmat în fața justiției.

„Nu există cuvinte pentru genul de rău care apare la o sărbătoare publică a libertății, se ascunde pe un acoperiș și împușcă oameni nevinovați cu o pușcă de asalt”, a spus Pritzker.

Legistul din Lake County, Jennifer Banek, a spus că 5 adulți au fost uciși la paradă și că nu avea informații despre a șasea victimă, care a fost dusă la spital și a murit acolo.

Roberto Velasco, directorul pentru afaceri nord-americane al Mexicului, a declarat pe Twitter că un mexican a fost ucis în Highland Park și a adăugat că alți 2 mexicani au fost răniți.

Centrul de Sănătate al Universității NorthShore a primit 26 de pacienți după atac. Toți, cu excepția uneia, aveau răni prin împușcătură, a spus dr. Brigham Temple, directorul medical de pregătire pentru situații de urgență. Vârstele lor variau între 8 și 85 de ani, iar Temple a estimat că 4 sau 5 pacienți erau copii.

Temple a spus că 19 dintre ei au fost tratați și externați. Alții au fost transferați în alte spitale, în timp ce 2 pacienți, în stare stabilă, au rămas la spitalul Highland Park.

Ce a declarat Joe Biden

Președintele American, Joe Biden, a declarat că el și soția sa, Jill Biden, au fost „șocați de violența fără sens cu armele care a adus din nou durere unei comunități americane în această Zi a Independenței”.

Luna trecută, Biden a semnat cel mai amplu proiect de lege privind violența cu arme adoptat de Congres în ultimele decenii, un compromis care a arătat simultan atât progresul pe o problemă de mult timp de nerezolvat, cât și diviziunea partizană profundă care persistă.