International

Jill Biden, pe coperta revistei Harper’s Bazaar. Premieră istorică în cei 155 de ani ai revistei

Jill Biden, pe coperta revistei Harper’s Bazaar. Premieră istorică în cei 155 de ani ai revistei

Pentru prima dată în istoria de 155 de ani a revistei  Harper’s Bazaar apare o primă doamnă a Statelor Unite, şi se întâmplă acum când apare Jill Biden. Soţia preşedintelui Biden apare pe coperta ediției din iunie/iulie a revistei, potrivit unui comunicat al revistei, citat de CNN.

Jill Biden, pe coperta revistei Harper’s Bazaar. Premieră istorică în cei 155 de ani ai revistei

În articolul principal care a fost scris la începutul acestei primăveri, Jill Biden vorbește despre rolul ei de primă doamnă pentru o țară aflată în criză.

„Chiar și în calitatea de soție de senator, lucram, mergeam la facultate, făceam evenimente de campanie, creșteam copii”, spune Biden în interviu. „Să te prezinți contează. Acesta este sentimentul pe care îl am. Ești epuizat. Pur și simplu o faci”.

Jill Biden vorbește, de asemenea, despre relația sa cu președintele Joe Biden.

„Încerc să fiu un sprijin pentru Joe, pentru că nu știu câți oameni îi spun: A fost grozav sau A fost genial. Încerc să fiu acea persoană pentru el. În unele zile, îl văd pe Joe și îmi spun: Nu știu cum reușești. Este pandemia, apoi este războiul, apoi este economia, apoi este prețul benzinei. Te simți ca și cum ai fi trântit”.

Biden împărtășește mai multe anecdote personale în interviu, inclusiv faptul că ea și președintele au dezvoltat un obicei de a se certa prin SMS în timpul administrației Obama, pentru ca Serviciul Secret să nu-i audă certându-se, lucru pe care îl continuă și în prezent. Ei îl numesc „fexting”.

De asemenea, ea vorbește despre dificultățile financiare pe care le-a avut după prima sa scurtă căsătorie, ceea ce a determinat-o să avertizeze femeile să nu se bazeze pe un bărbat.

 „Am știut că nu mă voi mai pune niciodată, niciodată, în acea poziție, în care să simt că nu am finanțele necesare pentru a fi pe cont propriu, că a trebuit să obțin banii printr-o înțelegere de divorț. I-am băgat asta în cap (fiicei mele – n.r.), Ashley: Fii independentă, fii independentă. Și nepoatelor mele. Trebuie să fii capabilă să te descurci singură”, este îndemnul Primei Doamne.

Jill Biden a mai spus în interviul pentru revistă că își setează alarma în fiecare zi pentru răsăritul soarelui, astfel încât să aibă timp pentru ea însăși înainte de a începe ziua.