Actual

Avem autostrăzi. Marcel Ciolacu își laudă Guvernul

trans.info kilometri de autostradă

Lucrul la autostrăzi este în toi, indiferent că vorbim despre kilometri de drum sau despre lucrări de contractare.

Se lucrează suficient de mult încât Marcel Ciolacu să-și laude colegii de la Ministerul Transporturilor. Premierul a vizitat șantierul pentru loturile 1 și 2 ale autostrăzii Ploiești-Buzău (A7).

Vom avea o mulțime de autostrăzi deodată?

Șeful executivului a făcut de asemenea declarații cu privire la obiectivele sale. Speranța lui cea mai mare este aceea că toate proiectele care presupun construcția de autostrăzi se vor termina în aceeași perioadă. Astfel, Craiova și Constanța, unul dintre cele mai sud-vestice și unul dintre cele mai sud-vestice puncte, ar fi legate.

„Trebuie să fim corecţi şi să spunem că nu au existat în istoria Ministerului Transporturilor atâtea investiţii, atâtea decontări şi e pentru prima oară, poate şi pentru că sunt implicat direct cu domnul Grindeanu, când văd o viziune de ansamblu.

Plecăm de la Craiova până la Constanţa (…). (…) trebuie o coordonare astfel încât cam toate să se închidă în acelaşi timp – şi autostrada Moldovei, şi Centura Bucureştiului, şi tot ce înseamnă Oltenia, sudul României, care să meargă spre Constanţa. Conexiunile sunt foarte importante fiindcă vor da o coerenţă clară în trafic“, a spus premierul.

Laude aduse conducerii actuale

Marcel Ciolacu speră la o absorbție de succes a fondurilor. Poate chiar una care să depășească toate recordurile României.

„Din punctul meu de vedere, prioritatea numărul unu este exerciţiul financiar trecut. Am depăşit o absorbţie de peste 93% în acest moment. Mai avem doar octombrie, noiembrie şi decembrie să ne încadrăm cu plăţile. (…) Mi-aş dori, pentru prima oară în istoria României, să ajungem la o absorbţie de 98-99%, poate 100%, ţinând cont de supracontractare, dar trebuie o coordonare interministerială. (…)“

De asemenea, prim-ministrul s-a arătat încrezător în proiectele de infrastructură mare. El a asigurat că, în afara unui tronson de pe Autostrada Moldovei, toate aceste proiecte sunt la zi.

„După această prioritate, prioritatea Guvernului rămâne infrastructura mare. (…) Un singur tronson e un pic întârziat (pe Autostrada Moldovei – n.r.), în rest toate companiile sunt mobilizate şi nu cred că datorită prezenţei noastre. (…) Se vede că s-a impus un alt ritm. (…) Sunt foarte mulţumit de ritmul pe care Ministerul Transporturilor, ministrul Sorin Grindeanu în acest moment îl impune mai ales la infrastructura mare”, a spus acesta, conform TVR.