Actual

Avem ambasador american nominalizat pentru București. Președintele Biden ne-a făcut o surpriză

Avem ambasador american nominalizat pentru București. Președintele Biden ne-a făcut o surpriză

Până la acest moment, Statele Unite ale Americii au avut la misiunea din București un ambasador interimar. Din iulie 2020, ambasador ad-interim a fost David Muniz. Ieri, președintele Joe Biden a nominalizat reprezentantul SUA în România.

Informația a fost publicată pe site-ul Casei Albe, a anunțat evz.ro. În comunicatul publicat, preşedintele SUA, Joe Biden, şi-a anunţat vineri intenţia de a o nominaliza pe Kathleen Ann Kavalec pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în România.

Kathleen Ann Kavalec, diplomat de carieră în Înaltul Serviciu de Afaceri Externe cu rang de ministru-consilier, ocupă în prezent funcţia de şef de misiune la Misiunea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia şi Herţegovina, fiind detaşată acolo de la Departamentul de Stat din 2019.

Cine este Kathleen Ann Kavalec

Originară din California, Kavalec a obţinut o diplomă în ştiinţe politice la Universitatea California din Berkeley şi un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C. Vorbeşte română, spaniolă, portugheză, franceză şi rusă.

Kathleen Ann Kavalec a mai activat în cadrul ambasadei SUA din București. Ea a fost de ofiţer pentru afaceri culturale. Printre celelalte misiuni ale ei în străinătate se numără și cea de consilier politic la ambasada SUA din Kiev şi ofiţer politic la ambasada SUA din Moscova.

De asemenea, cunoaște bine Rusia și Europa, pentru că a ocupat funcţia de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene şi eurasiatice al Departamentului de Stat. Înainte de aceasta, Kavalec a fost director al Biroului pentru afaceri ruseşti şi şef adjunct al Misiunii Statelor Unite ale Americii la UNESCO, în Paris.

Kathleen Ann Kavalec a supervizat importante programe de asistenţă externă ale SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistenţă în cadrul Biroului european şi de director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucţie şi stabilizare.

Doamna Kavalec va trebui să fie audiată de o comisie a Congresului american și, dacă va trece testul interviului, va fi numită ambasador la București.

Ambasada SUA din România este condusă de David Muniz până la sosirea noului ambasador

Chargé d’Affaires ad-interim David Muniz lucrează de peste 20 de ani în Departamentul de Stat al SUA. Înainte de sosirea la București, în iulie 2020, el a fost adjunctul interimar al Asistentului Secretarului de Stat pentru Afaceri Regionale și Multilaterale, în cadrul Biroului pentru contraterorism.