International

Avertismentul Kremlinului despre un posibil război nuclear. Ce pregătește Vladimir Putin pentru data de 9 mai

doomsday

Rusia pregătește o paradă militară spectaculoasă pe data de 9 mai, Ziua Victoriei, însă un avertisment a fost transmis în mod subtil, după ce a fost observat avionul nuclear „Doomsday”, în apropiere de Moscova. Aeronava de mari dimensiuni îi aparține lui Vladimir Putin și îi permite acestuia să conducă armata rusă într-o confruntare nucleară.

Avertismentul Kremlinului despre un posibil război nuclear. Ce pregătește Vladimir Putin pentru data de 9 mai

După ce avionul nuclear Il-80 Maxdome a trecut la joasă înălțime deasupra periferiei Moscovei, Guvernul Rusiei a explicat faptul că aeronava respectivă este „în repetiții” deoarece va fi prezentă la parada militară de Ziua Victoriei, de pe 9 mai, relatează Daily Mail. Avionul „Doomsday” nu a mai fost văzut la o ceremonie militară de Ziua Victoriei din 2010.

Uriașul avion din epoca sovietică nu are ferestre în afară de cabina de pilotaj și este cunoscut sub numele de „Kremlinul zburător”. O reţea pentru comunicații prin satelit se află deasupra fuselajului său. Coada aeronavei găzduiește, de asemenea, un troliu pentru o antenă remorcată, cu frecvență foarte joasă. Stabilizatoarele orizontale au și spațiu pentru mai mulți senzori sau antene de comunicație.

Reapariția sa este un semn că Putin dorește să trimită un mesaj de avertizare Occidentului.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că opt avioane MiG-29SMT vor zbura sub forma literei „Z” în sprijinul militarilor ruși care participă la „operațiunea militară specială” în Ucraina.

În cazul unui atac atomic, Putin ar putea conduce Rusia și ar putea da ordine armatei sale pentru atacuri nucleare de la postul de comandă aeropurtat.

La paradă, aeronava va fi escortată de două MiG-29 în timp ce zboară jos deasupra Catedralei Sf. Vasile

Avioanele rusești urmează să fie înlocuite cu aeronave noi Ilyushin 96-400M, oferindu-i lui Vladimir Putin un confort deosebit în timp ce controlează trupele ruse și rachetele nucleare într-o confruntare nucleară.

În prezent, primul avion de comandă și control aeropurtat este în construcție, a declarat o sursă anonimă din sectorul militar-industrial.

9 mai marchează sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial pentru diferite state europene. „Ziua Victoriei” a fost sărbătorită în Rusia pe 9 mai, atunci când Germania nazistă a semnat capitularea necondiționată cu Uniunea Sovietică în noaptea de 9 mai 1945.

O repetiţie a defilării militare în Piaţa Roşie de Ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste a avut loc în noaptea de joi spre vineri, relatează agenția de presă EFE, ce reaminteşte că în acest an ceremoniile dedicate evenimentului din 9 mai coincid cu „operaţiunea militară specială” din Ucraina.

Peste 10.000 de soldaţi au participat la această repetiţie desfăşurată pe pavajul din faţa Kremlinului, plus 131 de echipamente militare, ca parte a coloanelor motorizate.

Un videoclip arată cum avionul trece la joasă înălțime deasupra periferiei orașului, pe fondul tensiunilor legate de faptul că va recurge la arme atomice în timpul conflictului din Ucraina.