International

Bolnav de cancer, Vladimir Putin urmează să fie operat în plin război. Nikolai Patrușev, fostul șef KGB, urmează să îi țină locul

putin

Prezentat ca un lider sănătos de către propaganda rusă, se pare că Vladimir Putin va fi operat în scurt timp de cancer, potrivit unor surse de la Kremlin, citate de Daily Mail. Locul său ar fi ținut de un fost șef KGB extrem de dur, Nikolai Patrușev. Cei doi au activat împreună în serviciile secrete ale Rusiei.

Bolnav de cancer, Vladimir Putin urmează să fie operat în plin război. Nikolai Patrușev, fostul șef KGB, urmează să îi țină locul

Vladimir Putin va fi nevoit să îi predea puterea câteva zile lui Nikolai Patruşev, fost şef al Serviciului de Securitate al Rusiei (FSB), continuatorul KGB-ului, după ce va fi supus unei intervenții chirurgicale. El ar urma să coordoneze atacurile în Ucraina cât timp Putin va fi operat.

„Medicii insistă că are nevoie de o operație, dar data nu a fost încă stabilită. Va fi supus unei intervenții chirurgicale, iar o vreme va fi incapabil să-și desfășoare activitățile firești”, ar fi declarat sursa pentru Daily Mail..

În vârstă de 70 de ani, Patrușev este considerat unul dintre principalii oameni care l-au sfătuit pe Vladimir Putin să înceapă războiul din Ucraina.

Vestea vine pe fondul speculațiilor că Putin va lansa un război total în Ucraina și va ordona mobilizarea în masă a bărbaților de vârstă militară, ceea ce reprezintă un risc politic considerabil.

Zvonurile despre bolile liderului de la Kremlin au fost alimentate și de imaginile cu președintele Rusiei tremurând în timpul unei întâlniri cu președintele Belarusului, Alexander Lukashenko.

“Preşedintele rus Vladimir Putin suferă de cancer, iar probleme identificate în timpul ultimei sale examinări sunt asociate cu această boală”. El suferă, de asemenea, de ‘boala Parkinson şi de tulburare schizoafectivă’, care comportă simptome de schizofrenie, inclusiv halucinaţii şi manie, potrivit Daily Mail.

Cine este Nikolai Patrușev

Nikolai Patruşev este cel mai puternic om din cercul intim al lui Vladimir Putin. Preşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, din mai 2008, acesta s-a născut, în urmă cu 70 de ani, la Leningrad (azi Sankt Petersburg), la fel ca liderul de la Kremlin. A făcut carieră în KGB, apoi în FSB, serviciu pe care l-a condus în perioada august 1999 – mai 2008. Practic, cariera lui Patruşev a cunoscut mărirea în acelaşi timp cu ascensiunea lui Putin.