Actual Social

Avertizare meteo de ploi și vijelii până pe 10 septembrie. Anunț privind vremea în perioada 12 septembrie-10 octombrie 2022

Vremea in Romania, sursa foto a1.ro
a1.ro

În perioada următoare vor fi ploi și temperaturi scăzute la nivelul întregii țări, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM)

Avertizare de ploi și vijelii

Astfel, ANM a emis vineri, 9 septembrie 2022, un nou cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabil până sâmbătă, 10 septembrie 2022, ora 22:00.

Avertizarea meteo a intrat în vigoare vineri, la ora 10:00, iar potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurt durată ale vântului şi izolat grindină în:

  • Banat
  • Crişana
  • Maramureş
  • jumătatea de nord a Moldovei
  • nord-vestul Olteniei
  • local în Transilvania

Cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp în intervale scurte de timp sau prin acumulare.

Codul galben de vreme instabilă vizează judeţele Botoşani, Iaşi, Suceava, Neamţ, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Gorj şi Mehedinţi.

FOTO meteoromania.ro

Vremea în săptămâna 12 -19 septembrie 2022

Săptămâna viitoare, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nordice, centrale și nord-estice, temperaturile vor fi ușor mai coborâte decât cele normale.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi local excedentar în regiunile nordice, centrale și la munte, precum și în extremitatea de sud-est a țării, dar și local deficitar în sud-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Vremea în săptămâna 19 – 26 septembrie 2022

În perioada 19-26.09.2022, în cea mai mare parte a țării, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale.

La nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului, cantitățile de precipitații vor fi excedentare.

Vremea în săptămâna 26.09.2022– 03.10.2022

În cea mai mare parte a țării, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval de timp.

Cantitățile de precipitații vor fi, în general,  în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile României.

Vremea în săptămâna 03 -10 octombrie 2022

Pe tot teritoriul țării, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă, iar cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi apropiate de cele normale.