Actual Lifestyle

Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iași, luat cu asalt de un control inopinant. Sunt anchetate mai multe nereguli

Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iași, luat cu asalt de un control inopinant. Sunt anchetate mai multe nereguli

Mai multe plăngeri și sesizări au zburat la București, zile și luni de-a rândul. Dar nimeni nu le-a luat în seamă, motivele fiind diverse, de la prioritizarea pandemiei, până la alte necesități medicale ale țării, la zi.

Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iași, luat cu asalt de un control inopinant. Sunt anchetate mai multe nereguli

Nenumăratele sesizări au fost trimise de la Iași către Ministerul Sănătății, cu privire la Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iași, unde se presupune că ar fi avut loc o serie de nereguli, de la cele mai simple, la altele mai complexe și sofisticate.

Ca urmare a acestor mesaje trimise în mod repetat la București, ieri dimineața spitalul s-a trezit cu controlul pe cap. O comisie de la Serviciul de Control în Sănătate Publică a venit special pentru a analiza toate neregulile semnalate de cadre din interiorul spitalului, dar și de ziarul local BZI.

Printr-o notă informativă a Ministerului Sănătății, înregistrată la DSP Iași, se solicită verificarea unor aspecte semnalate ca fiind importante în vederea anchetării.

Conducerea spitalului trebuie să răspundă la câteva întrebări principale:

  • dacă spitalul se confruntă în prezent cu deficiențe în asigurarea medicamentelor de orice fel,
  • situația stocurilor din farmacia spitalului,
  • analiză în Consiliul Director a activităților persoanelor responsabile de disfuncțiile din aprovizionare cu medicamente și materiale sanitare.

Despre medicii din spital se spune că ei sunt oamenii care au redat vieți cu mâinile goale. Și aceasta deoarece Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași se confruntă, de aproape doi ani, cu o mulțime de lipsuri care i-au adus, de multe ori, pe medici în pragul disperării și al neputinței.

Din data de 14 iulie 2021 și până în prezent, toate secțiile din cadrul spitalului au întocmit mai multe referate de necesitate, în ceea ce privește lipsa unor medicamente esenţiale în tratarea patologiilor unităţii. Și aceasta deoarece aproape toate secțiile se confruntă cu lipsa mai multor consumabile.

Au mai fost semnalate și alte nereguli, legate de aprovizionare, care, inevitabil s-au dovedit a fi în detrimentul omului bolnav, ce are nevoie de ajutor, în instituția medicală, la timpul oportun.

Logica ne determină să credem că lipsurile, dacă sunt într-adevăr existente, fapt care rămâne în seama anchetei din prezent, au fost probabil sesizate, prin scrisori oficiale, ministerului de resort de la București care a venit să facă lumină și, eventual, să pună lucrurile la punct.

Foto: bzi