Actual Diverse

Avocata Ioana Gherghe de la Iași a fost ridicată chiar din sala de judecată și va fi supusă audierilor

Avocata Ioana Gherghe de la Iași a fost ridicată chiar din sala de judecată și va fi supusă audierilor
linkedin.com

Miercuri, 23.11.2022, una dintre cele mai frumoase avocate din Iași, Ioana Gherghe, a fost ridicată din sala de judecată.

Ioana Gherghe, implicată în dosarul fraților Corduneanu

Se pare aceasta ar avea un amestec în dosarul în care frații Corduneanu de la Iași sunt anchetați pentru șantaj.

Prin urmare, locuințele unora dintre frații Corduneanu au fost din nou răscolite de anchetatori. Însă, de data aceasta ei au fost bănuiți de anchetatori că ar fi făcut legea în lanțul de cazinouri ”Las Vegas”. Se precizează însă că încă nu este clar care este rolul avocatei Ioana Gherghe în acest dosar.

Dar, un lucru este totuși sigur și anume acela că în data de 23.11.2022, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Serviciul Grupuri Infracționale Violente, au pus în aplicare 123 mandate de percheziție domiciliară, fiind vizate domiciliile și imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice precum și sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice din municipiul București și județele Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș, Sălaj, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș.

Se pare că activitatea interlopilor era foarte bine organizată

Într-un comunicat, anchetatorii au precizat următoarele: ”În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj. Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului. În acest scop, a fost creată o structură de forță care a fost folosită pentru a împiedica anumiți clienți care realizau câștiguri însemnate să intre în posesia acestora. Această structură a asigurat funcționarea la nivel național a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienții care generau probleme să revină în sălile de joc aparținând grupului infracțional organizat și să recupereze rapid de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”.

Adrian Corduneanu era în arest în timpul perchezițiilor

Se precizează faptul că în momentul efectuării perchezițiilor, Adrian Corduneanu era în arest. Iar, în ceea ce o privește pe Ioana Gherghe, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu aceasta după audieri, citează bzi.ro