Actual Diverse

Peste 123 de percheziții în capitală și 19 județe. Sunt vizate jocurile de noroc, persoane bănuite de șantaj și alte infracțiuni

Peste 123 de percheziții în capitală și 19 județe. Sunt vizate jocurile de noroc, persoane bănuite de șantaj și alte infracțiuni

Zeci de percheziții s-au derulat începând cu primele ore ale dimineții de miercuri, 23 noiembrie 2022, în București și 19 județe. Comunicatul oamenilor legii, trimis Infoactual, ne anunță că numărul total de precheziții este de 123.

Peste 123 de percheziții în capitală și 19 județe. Sunt vizate jocurile de noroc, persoane bănuite de șantaj și alte infracțiuni. Video

Mai multe persoane sunt cercetate pentru o serie de fapte, precum constituirea unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate, loviri, distrugere sau favorizarea făptuitorului.

Într-un comunicat, DIICOT ne anunță că au fost emise peste 123 de mandate de percheziție domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi sediile și punctele de lucru ale unor firme din București și 19 județe.

”Începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj.

Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrate de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului.

În acest scop, a fost creată o structură de forță care a fost folosită pentru a împiedica anumiți clienți care realizau câștiguri însemnate să intre în posesia acestora.

Această structură a asigurat funcționarea la nivel național a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienții care generau probleme să revină în sălile de joc aparținând grupului infracțional organizat și să recupereze rapid de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri.”, se arată în comunicatul DIICOT.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 40 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din București și structurilor de investigații criminale din județele în care se efectuează percheziții, se arată în același comunicat media.