Actual Social

Azi se deschide cel mai frumos Târg de Crăciun din România. Va fi o seară incendiară, cu muzică și o atmosferă de poveste

Azi se deschide cel mai frumos Târg de Crăciun din România. Va fi o seară incendiară, cu muzică și o atmosferă de poveste
facebook.com

Azi, 11 noiembrie 2022 cei mai buni artiști din România deschid Târgul de Crăciun de la Craiova.

Craiova, 11 noiembrie 2022… peste o sută de mii de spectatori sunt așteptați în Bănie, la deschiderea celui mai frumos Târg de Crăciun din țară, care se întinde, pe o suprafață de peste un kilometru pătrat.

La Craiova va fi un spectacol incendiar

Inna, Carla’s Dreams, Andra, Irina Rimes, Nicole Cherry, The Motans și mulți alți artiști vor face un spectacol incendiar la Craiova, când sunt programate premiile muzicale românești.

Show-ul The Artist Awards se desfășoară pe strada A.I. Cuza (zona English Park), începând cu ora 17.00.

FOTO facebook.com

Copiii vor avea parte de o serie de surprize

Căsuțe de poveste unicat, amplasate în cinci piețe, un brad înalt de peste 20 de metri, peste un milion de beculețe și figurine luminoase, precum  și un patinoar de 700 mp sunt pregătite să-și primească oaspeții.

FOTO facebook.com

Copiii vor avea, anul acesta, mai multe surprize și locuri special amenajate pentru ei, atât în Piața Mihai Viteazu, cât și în Centrul Vechi, în Piața William Shakespeare, dar și în părculețul de la Casa Băniei.

Cinci zone au fost amenajate pentru Tărgul de Crăciun din Cetatea Băniei

Anul trecut, Târgul de Crăciun de la Craiova a fost desemnat, de European Best Destinations, în primele șase cele mai frumoase evenimente de gen din Europa.

Anul acesta, 2022, Târgul de Crăciun din Craiova se desfășoară în cinci zone:

  • Piața Mihai Viteazul,
  • Centrul Vechi,
  • esplanada Teatrului Național,
  • zona Doljana,
  • Părculețul de la Catedrala Sf. Dumitru.

De asemenea, municipalitatea a decis că anul acesta și locuitorii din Craiovița vor avea parte de amenajări speciale de sărbători, cu căsuțe, iluminat festiv, brad și trenuleț, în zona esplanadei, dinspre Racheta.

Tot “pentru prima oară, va fi amplasată o roată panoramică pe esplanada Teatrului Național, acolo unde aproape 20 de truckuri din toată țara (Prepelițescu, Chef Munti, Red, The Mobile Lab, Blend, Pleșkavița etc.) vor fi prezente pe toată perioada târgului”, se precizează într-un Comunicat al Primăriei Craiova, publicat pe primariacraiova.ro.

Târgul de Crăciun din Cetatea Băniei va rămâne deschis până pe data de 8 ianuarie 2023, perioadă în care “vizitatorii vor avea ocazia să-și cumpere tot felul de produse specifice sezonului, de la cei peste 70 de comercianți din Craiova și din toată țara: mâncare tradițională, jumări, brânzeturi, vin fiert, cozonaci, gogoși, waffles, burgeri, churros, stroh, turtă dulce, decorațiuni și cadouri lucrate hand-made, globuri, coronițe etc.”,  a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

O altă surpriză vine tot din partea Primăriei Craiova, care va premia cea mai frumoasă fotografie cu Târgul de Crăciun!

“Invităm toți vizitatorii să surprindă în imagini atmosfera de sărbătoare și să ne trimită cea mai frumoasă fotografie cu instalațiile de sărbători, cu patinoarul, concertul susținut de cei mai mari artiști români, figurinele sau cu orice alt detaliu din Târgul de Crăciun din Craiova pe care îl consideră demn de imortalizat. Fotografiile vor fi trimise pe adresa de e-mail imaginecv@primariacraiova.ro până marți, 15 noiembrie.

FOTO facebook.com

Cea mai frumoasă fotografie va fi trimisă la concursul European Best Destinations, pentru a ne reprezenta orașul în competiția pentru cel mai frumos târg de Crăciun din Europa. Astfel, unul dintre vizitatori va avea ocazia să facă parte din echipa care promovează Târgul de Crăciun de la Craiova!”.