Actual Diverse

Bărbat băgat în arest după ce a mușcat un organ de poliție

Bărbat băgat în arest după ce a mușcat un organ de poliție
alba24.ro

Un polițist al Inspectoratului de Poliție al Județului Alba a fost mușcat de palmă și de încheietura mâinii de un tânăr pe care încerca să îl imobilizeze, în localitatea Cugir, județul Alba.

Un polițist, împreună cu un jandarm au vrut să îl imobilizeze pe tânărul de 32 de ani, care făcea scandal.

Ce au stabilit procurorii și judecătorii în acest caz

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au cerut arestarea preventivă a tânărului pentru 30 de zile, pentru că l-a mușcat pe angajatul Inspectoratului de Poliție al Județului Alba, în timp ce acesta își îndeplinea sarcinile de serviciu. Cu toate acestea, însă, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au considerat că tânărul poate sta la domiciliu în arest preventiv.

Într-un răspuns la solicitarea alba24.ro, procurorii Parchetului de pe Lângă Judecătoria Alba Iulia, au făcut următoarele precizări: ”la data de 04 iunie 2022, în jurul orei 05:30, echipajul mixt alcătuit din organ de poliție din cadrul Poliției orașului Cugir și jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba a acționat pe raza de competență, în orașul Cugir, în scopul identificării, imobilizării și ulterior conducerii la sediul secției de poliție a unei persoane, ocazie cu care organul de poliție a fost, pur și simplu, mușcat în zona palmei și a încheieturii mâinii drepte de persoana recalcitrantă”.

În data de 04 iunie 2022, tânărul inculpat a fost reținut pe o durată de 24 ore de către procuror.

Potrivit alba24.ro, în data de 05 iunie 2022, procurorul a formulat o propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat pe o perioadă de 30 de zile, iar judecătorul de drepturi şi liberăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a respins solicitarea. În acest context,  judecătorul de drepturi şi liberăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05 iunie 2022.