Actual Politică

Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria. Judecătorii au stabilit un nou termen pe 8 iunie.

Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria. Judecătorii au stabilit un nou termen pe 8 iunie.

Elena Udrea rămâne în arest. Decizia a fost luată de judecătorii din Bulgaria, la finalul unui nou termen. Elena Udrea a început să plângă şi le-a cerut magistraţilor să o lase să îşi vadă fetiţa. Magistrații bulgari au amânat pronunțarea unei decizii privind extrădarea pentru 8 iunie.

Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria. Judecătorii au stabilit un nou termen pe 8 iunie.

„În acest dosar este a treia oară când statul român încearcă să mă aresteze. Prima dată în 2015, atunci când au apărut şi primele informaţii că sunt ameninţări la adresa vieţii mele”, a declarat Elena Udrea, în exclusivitate pentru Antena 3.

Decizia a fost luată de judecătorii din Bulgaria, la finalul unui nou termen, în care Elena Udrea a început să plângă şi le-a cerut magistraţilor să o lase să îşi vadă fetiţa.

Elena Udrea a declarat, miercuri, după ce a fost audiată de magistrații bulgari, că „justiția din România are probleme grave care ar trebui remediate” și a susținut că acesta este motivul pentru care „în toate țările din Europa” solicitările românești sunt respinse.

„În 2018, când eu eram deja însărcinată în şase luni, în Costa Rica, şi aveam deja procesul pentru azil politic, m-au condamnat definitiv şi m-au arestat. După două luni şi jumătate au fost obligaţi să mă elibereze, din nou, pentru că CCR a decis că am fost judecată de un complet nelegal constituit”, a declarat Elena Udrea în sala de judecată.

În timpul audierii, Elena Udrea a început să plângă.

„Vreau să îmi văd familia. Vă rog, în primul rând pentru copilul meu, să dispuneţi o măsură care să-mi permită să îmi văd copilul, să stau cu copilul meu. Nu există riscul să plec din Bulgaria pentru că în momentul acesta este cel mai sigur loc pentru mine”, a mai adăugat aceasta.

În arest la Blagoevgrad, unde sunt, personalul de acolo este extraordinar, dar 99,99% din timp sunt singura femeie din arest”, a mai povestit Elena Udrea.

După ce au decis ca Elena Udrea să rămână în continuare în arest, judecătorii au stabilit un nou termen pe 8 iunie.

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea  a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Dosarul “Gala Bute” a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015, faptele fiind de luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.