Lifestyle

Bărbatul despre care s-a scris că s-a iubit cu președintele Macron readuce în atenție subiectul scandalos din 2016

Bărbatul despre care s-a scris că s-a iubit cu președintele Macron readuce în atenție subiectul scandalos din 2016
radioromaniacultural.ro

Cel despre care presa franceză și engleză scria, în 2016, că e amantul lui Macron a scos acum o carte în care reia povestea din acea perioadă. Evident, neagă, dar o readuce în atenție.

Zvonurile care au creat scandalul în 2016

Criticii „misogini” l-au etichetat pe un tânăr ca fiind „amantul gay secret” al lui Emmanuel Macron. A fost o  „campanie de defăimare” înainte de alegerile din 2017, deoarece mulți nu credeau că politicianul în vârstă de 38 de ani (atunci), ar putea să o iubească cu adevărat pe soția Brigitte, de 63 de ani.

Mathieu Gallet, un tânăr care lucra în radio și era cunoscut ca fiind gay, a fost identificat ca iubitul secret al lui Emmanuel Macron.

Gallet, în vârstă de 39 de ani, era președintele radiodifuzorului de stat Radio France când, la sfârșitul anului 2016, zvonurile au început să circule. Gurile rele susțineau că se întâlnește cu Macron, pe atunci un consilier al lui François Hollande, care devenise un candidat serios la președinție.

Se spune că doamna Macron s-a supărat din cauza zvonurilor despre infidelitatea soțului ei.

Mathieu Gallet a scris o carte în care menționează și scandalul de la vremea respectivă

Gallet a scris despre scandal într-o nouă carte, “Jeux de pouvoir” (“Jocuri de putere”). Spune în ea că și-a pierdut slujba la scurt timp după ce Macron a fost ales președinte, când s-a constatat că a încălcat legea achizițiilor publice.

Acum, Mathieu Gallet lucrează ca șef al unui startup de podcast.

Între timp, Macron a fost ales pentru un al doilea mandat ca președinte, în aprilie 2022.

Emmanuel Macron, acum în vârstă de 44 de ani, este căsătorit cu Brigitte Macron, în vârstă de 69 de ani, din anul 2007.

Au fost zvonuri pentru a-l discredita pe Macron

Mathieu Gallet, care în 2016 era într-o relație cu un student în vârstă de 20 de ani, a spus că zvonurile sunt înrădăcinate în misoginie și în dorința de a-l discredita pe Macron, pe care l-a întâlnit doar de câteva ori în calitate de candidat la președinție.

„Complotatorii și-au spus: „Un bărbat heterosexual nu poate avea o relație adevărată cu o femeie cu 24 de ani mai în vârstă decât el și, prin urmare, înseamnă că este gay. Este o idee bazată pe misoginie absolută”, a declarat Gallet pentru The Times.

De asemenea, el susține că au existat nuanțe homofobe.

„Cei care au creat acest zvon și-au spus că societatea franceză ar spune: Nu, nu putem alege un președinte gay sau un președinte gay de dulap, și că oamenii s-ar gândi în sinea lor: Dacă ascunde lucruri despre viața sa privată, el va ascunde lucruri de națiune.”

În realitate, publicul a fost nedumerit de zvonuri și oricum l-a ales pe Macron.

La rândul său, Gallet a fost vizat de paparazzi străini, a devenit viral pe rețelele de socializare și a devenit subiectul unor bârfe nesfârșite, deși legile stricte de confidențialitate impuse presei franceze au făcut ca povestea să rămână în mare parte în afara mass mediei locale.