Actual Lifestyle

Biciclist prins cu radarul. Polițiștii, șocați de viteza amețitoare a acestuia. VIDEO

Biciclist prins cu radarul. Polițiștii, șocați de viteza amețitoare a acestuia. VIDEO
Foto: ziarulromanesc.de

Suntem obișnuiți cu autoturismele care depășesc viteza legală, dar despre bicicliști nu am prea auzit.

Biciclist prins cu radarul. Polițiștii, șocați de viteza amețitoare a acestuia. VIDEO

Bărbatul care mergea în trafic cu bicicleta a fost oprit de polițiștii rutieri din Germania. Acesta pedala cu o viteză uimitoare, de 62 de kilometri pe oră. Biciclistul a depășit limita de viteză cu mai mult de jumătate. Polițiștii au fost șocați la vederea acestuia.

În dimineața zilei de 14 iulie, specialiștii în trafic de la poliția districtuală Mettmann de la est de Düsseldorf au efectuat măsurători de viteză pe Mettmanner Straße în direcția Ratingen. În acest scop, au montat un radar, care a înregistrat până la 389 de călătorii în timpul perioadei de măsurare de numai trei ore.

Cum arată statistica: din cei aproape 400 de șoferi, 90 mergeau prea repede, inclusiv un biciclist care a depășit limita de viteză cu mai mult de jumătate. Avea 62 de kilometri pe oră, într-un loc în care există o limită legală de 30 de km/h.

Au și nemții pe Stan și Bran al lor

Din punct de vedere legal pedeapsa este fixată de lege și normele juridice prevăd sancțiuni drastice pentru orice depășire de viteză. Numai că este o problemă. Bicicleta nu are număr de înmatriculare și șoferul nu poate fi descoperit decât după o imagine filmată și aceasta fugitivă.

La ora 8.30 dimineața, biciclistul a trecut cu viteza pe lângă radarul și camerele de filmat care l-au înregistrat. Dar serviciile de trafic rutier nu pot afla cine este biciclistul, scrie ziarulromanesc.de.

În mod normal, biciclistul ar trebui să primească amendă pentru depășire de viteză, dar acordarea ei este dificilă. Din cauza lipsei marcajului obligatoriu pentru bicicliști.

Și ce s-au gândit să facă oamenii legii, adică ”Stan și Bran” al nemților? Să anunțe pe Facebook ce cred ei despre bicicliști.

Limitele de viteză se aplică și bicicliștilor. Încălcatorii vitezei motocicletelor se confruntă cu aceleași amenzi și pedepse ca și ceilalți utilizatori ai drumului dacă sunt „prinși”, au scris pe social media, polițiștii.