International Lifestyle

Bijuterii și pietre prețioase, în valoare de milioane de dolari, au fost furate în California de Sud

Bijuterii și pietre prețioase, în valoare de milioane de dolari, au fost furate în California de Sud
evz.ro

Bijuterii și pietre prețioase în valoare de milioane de dolari au fost furate săptămâna trecută într-un jaf cu un camion blindat, în California de Sud. Anunţul a fost făcut de Dana Callahan, purtătorul de cuvânt al companiei de securitate, care a adăugat că furtul a avut loc în primele ore ale dimineții zilei de 11 iulie.

Bijuterii și pietre prețioase , în valoare de milioane de dolari, au fost furate în California de Sud

Marfa fusese încărcată în camion după o expoziție găzduită de International Gem and Jewelry Show din San Mateo, la sud de San Francisco, a declarat Brandy Swanson, directorul grupului.

Brandy Swanson a spus că au fost luați între 25 și 30 de saci, care conțineau un număr necunoscut de bucăți individuale. Totodată, aceasta a precizat că 18 victime raportau pierderi de peste 100 de milioane de dolari. Iar Dana Callahan a spus că este vorba de mai puțin de 10 milioane de dolari.

Brandy Swanson a mai spus că vânzătorii care călătoresc între expozițiile de bijuterii își asigură insuficient marfa, deoarece nu își permit să le asigure la valoarea lor reală.

În acest context, Swanson a spus că majoritatea dintre ei sunt devastați.

„Unii dintre acești oameni și-au pierdut întregul mijloc de trai”, a mai spus acesta.

Într-un comunicat, Brink’s a spus că se colaborează cu forțele de ordine și mai mult se va rambursa în totalitate clienților valoarea bunurilor.

„Conform informațiilor pe care clienții ni le-au furnizat înainte de a-și expedia articolele, valoarea totală a articolelor lipsă este mai mică de 10 milioane de dolari. Colaborăm cu forțele de ordine și vom rambursa în totalitate clienții noștri pentru valoarea bunurilor lor care au fost furate, în conformitate cu termenii contractului nostru”, se arată în comunicat.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a FBI din Los Angeles, Laura Eimiller, a declarat că biroul lucrează cu autoritățile locale, dar nu a putut oferi imediat mai multe informații.

Un bijutier a spus CBS Los Angeles că afacerea lui era viața lui, citează cbsnews.com.

„Așa trăiesc. Așa îmi hrănesc copiii”, a spus bărbatul, care nu a vrut să-și dea numele.

Anual, la nivel naţional, expoziția internațională de bijuterii și bijuterii găzduiește aproximativ 45 de spectacole, potrivit sursei citate.