Actual Diverse

Bijuteriile furate din Seiful Verde, evaluate la 114 milioane de euro, au fost în parte găsite

Bijuteriile furate din Seiful Verde, evaluate la 114 milioane de euro, au fost în parte găsite
bbc.com

Potrivit autorităților, o „parte considerabilă” dintre bijuteriile furate în urmă cu trei ani dintr-un muzeu din oraşul german Dresda a fost găsită în seara zilei de 17 decembrie 2022.

Au fost găsite 31 de piese sau fragmente complete

Astfel, poliţia şi parchetul din Dresda, Germania, au anunțat că au fost găsite 31 de piese sau fragmente complete, printre care se numără steaua Ordinului polonez Vulturul Alb, bătută cu diamante.

În acest caz sunt suspecte șase persoane

Această descoperire survine în timpul desfăşurării procesului în care şase suspecţi sunt acuzaţi de acest jaf spectaculos comis în luna noiembrie a anului 2019, acţiune deschisă în luna ianuarie, în justiţie.

Valoarea pagubei a fost estimată la 113,8 milioane de euro

Cele șase persoane sunt suspectate că au pătruns prin efracţie în data de 25 noiembrie 2019, în celebrul Muzeu Gruenes Gewoelbe (Seiful Verde) din Dresda, oraş baroc din estul Germaniei, de unde ar fi furat 21 de bijuterii bătute cu peste 4.300 de diamante, dintre care unul de 49 de carate, cu o valoare totală asigurată de minimum 113,8 milioane de euro.

Dar, cum au fost găsite bijuteriile

Conform unui comunicat, cea mai mare parte a prăzii celor șase suspecți a fost găsită datorită „discuţiilor exploratorii” purtate între apărare şi acuzare în vederea găsirii unei posibile înţelegeri în acest proces şi a returnării bunurilor.

Obiectele găsite vor fi supuse unor examinări

Deja, obiectele găsite au fost transferate de la Berlin la Dresda sub protecţia forţelor speciale de poliţie. Ulterior, obiectele vor fi examinate în special de specialişti în colecţii de artă din Dresda, care urmează să le verifice autenticitatea şi integralitatea.

În luna ianuarie 2022, directoarea generală a Colecţiilor de artă din Dresda (SKD), Marion Ackermann, a declarat, la postul de radio Bayern 2, că bijuteriile furate din „Seiful Verde” nu pot fi comercializate.

„Piesele au fost făcute cunoscute în întreaga lume” şi nu pot fi vândute, citează stiri.tvr.ro.