Actual

Bilete de avion mai ieftine din septembrie! Care sunt destinațiile cu cele mai mari reduceri

inca-un-aeroport-bucuresti
Sursa foto: dreamstime

Începând de luna viitoare, românii vor putea beneficia de bilete de avion mai ieftine cu peste 20% faţă de prețurile din ultima lună a sezonului estival. Astfel, Danemarca, Belgia, Portugalia şi Grecia ajung printre cele mai accesibile destinaţii de toamnă.

Cererea mare din sezonul estival 2023 a generat o presiune sporită asupra industriei aviatică, care a fost marcată de o serie de fenomene cu impact asupra pasagerilor. În lunile de vară, numeroase companii aeriene au anunțat creşteri de preţuri, anulări sau întârzieri de durată ale zborurilor, iar aeroporturile s-au confruntat cu numeroase probleme din cauza lipsei de personal. Specialiştii susțin însă că, în pofida acestor evenimente, în această toamnă vom asista la o scădere a preţurilor pentru biletele de avion.

Preţul mediu la biletele de avion va fi în septembrie de aproximativ 230 de euro, o scădere substanțială față de luna august, când valoarea medie a fost de 289 de euro. Astfel, majoritatea zborurilor către destinațiile clasice de city-break ajung să fie mai ieftine cu mai mult de 20% decât în luna anterioară.

Care sunt destinațiile cu cele mai mari ieftiniri

„După o creştere a tarifelor la biletele de avion, creştere generată de perioada concediilor, agenţia de turism online Vola.ro anunţă că a înregistrat o scădere medie a preţurilor de 20% în luna septembrie faţă de luna august. Altfel spus, călătorii care îşi doresc un nou city-break în Europa sau familiile care vor o ultimă escapadă înainte de a începe şcoala copiilor pot profita din plin de această perioadă pentru a face rezervări”, se arată într-un comunicat al agenţiei, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, cele mai mari scăderi de preţ s-au înregistrat pentru zborurile către Bruxelles, bilete cu 37% mai ieftine în septembrie faţă de august, Dublin (minus 28%), Amsterdam (minus 19%). Totodată, cel mai ieftin oraş din topul destinaţiilor populare de city-break este Veneţia, cu preţuri de 165 de euro în septembrie, cu 16% mai puţin decât în august.

Cea mai accesibilă ţară din punct de vedere al scăderilor tarifare observate este Danemarca, unde preţurile la zboruri sunt cu 40% mai mici în septembrie faţă de august. Urmează Belgia (preţuri cu 37% mai mici), Portugalia şi Grecia (cu 29% mai mici), dar şi Olanda (cu 23% mai mici).

Wizz Air a anulat mai multe curse din România

În urmă cu o săptămână, compania Wizz Air a anunțat că a decis să anuleze zborurile regulate programate între aeroporturile din Cluj-Napoca și Antalya, dar și alte rute. Anunțul companiei vizează zborurile programate pentru perioada septembrie – octombrie, cu toate că această rută fusese introdusă la începutul acestui an.

Pe lista curselor suspendate se află zborurile:

– Cluj Napoca – Nisa de la 1 septembrie,

– Cluj Napoca – Bari de la 4 septembrie până pe 2 noiembrie,

– Cluj Napoca – Abu Dabhi suspendată până pe 3 noiembrie,

– Cluj Napoca – Liverpool, care nu va mai fi operată după 26 octombrie 2023.

Totodată, Wizz Air a redus frecvența mai multor zboruri în lunile septembrie și octombrie 2023, măsură care nu afectează doar aeroportul din Cluj-Napoca.