Actual

Biserica Ortodoxă Română e convinsă că bărbatul care a sărit cu parașuta în interiorul Catedralei Mântuirii Neamului va fi prins

catedrala

Reacția BOR nu a întârziat să apară, asta după ce în spațiul public a apărut un videoclip în care un bărbat s-a filmat în timp ce sare cu parașuta din turla Catedralei Mântuirii Neamului, înaltă de 60 de metri. Potrivit acestora, videoclipul este unul vechi, din vara trecută, concluzia fiind luată în urma analizării imaginilor și a stadiului proiectului. Cu toate acesta, gestul rămâne unul fraudulos, iar bărbatul va suporta consecințele.

Biserica Ortodoxă Română condamnă gestul bărbatului care a sărit cu parașuta în interiorul Catedralei Mântuirii Neamului

Conform reprezentanților Patriarhiei, întâmplarea ar fi avut loc vara trecută, iar filmarea bărbatului, a devenit virală pe rețelele sociale după postarea clipului acum puțin timp. El ar fi intrat în catedrală după ce muncitorii de pe șantier și-au terminat programul de lucru. A filmat pas cu pas, a așteptat să mai treacă puțin timp, iar acum a dorit să devină cunoscut. Ei bine, aceste momente îl vor costa destul de mult.

În mesajul postat de autor, acesta anunță că saltul a fost posibil datorită unui „prieten francez”, care i-a furnizat coordonatele.

Bărbatul care încă nu a fost identificat pare a fi un practicant de base-jumping. Este vorba despre un sport extrem care presupune un salt cu parașuta de la punct fix, în locuri neobișnuite şi fără paraşuta de rezervă.

Echipa coordonatoare de la Catedrala Națională va solicita sprijinul autorităților competente

Potrivit Bisericii Ortodoxe Române, bărbatul care a efectuat un salt cu parașuta în interiorul Catedralei „a pătruns acolo în mod total fraudulos, intrând într-un sector foarte greu accesibil din punct de vedere logistic și administrativ, după încheierea programului de lucru din ziua respectivă”.

„Conform estimărilor rezultate din analiza imaginilor publicate, în care se pot observa detalii legate de evoluția șantierului interior, întâmplarea a avut loc anul trecut în perioada verii. Echipele coordonatoare ale șantierului Catedralei Naționale au sesizat serviciile de pază și supraveghere, care efectuează actualmente verificări ale bazelor de date existente privind intervalul de timp identificat, atât pentru spațiul interior, cât și exterior al Catedralei.

Menționăm că incidentul reprezintă o faptă frauduloasă, comisă în mod abuziv și fără nicio implicare din partea celor care lucrează în acest șantier.

Având în vedere gradul ridicat de risc al incidentului, echipa coordonatoare de la Catedrala Națională va solicita sprijinul autorităților competente care sunt în măsură să efectueze o anchetă adecvată în vederea depistării persoanei respective”, au transmis reprezentanții BOR.

În imagini se observă cum bărbatul se pregătește și execută un salt cu parașuta din cel mai înalt punct al Catedralei, aflat la circa 60 de metri, și aterizează în scurt timp în pronaos, spațiul alocat credincioșilor care vor participa la slujbe.