Lifestyle

Boiaua de ardei, condimentul care i-a uimit pe mulți în ceea ce privește proveniența sa

Boiaua de ardei, condimentul care i-a uimit pe mulți în ceea ce privește proveniența sa
agro-market24.eu

Nu puțini sunt oamenii care dețin acasă un recipient cu boia de ardei iute, condiment care poate avea o serie de utilizări în bucătărie, dar…

Nu toată lumea cunoaște de unde provine boiaua de ardei

Nu mulți cunosc de unde provine, de fapt, acest condiment dulce sau afumat. De asemenea, mulți dintre oameni abia acum încep să afle despre ce este vorba. Astfel, se pare că puține persoane s-au întrebat vreodată de unde provine, deoarece majoritatea bucătarilor casnici par să creadă că este o substanță distinctă în sine.

Ei bine, dacă nu știați, acest condiment destul de popular este, de fapt, ardei uscat și măcinat, iar dezvăluirea i-a lăsat pe unii oameni în stare de șoc total. De exemplu, utilizatorul Twitter @simsimmaaz a dezvăluit recent cât de uimită a fost când a făcut această descoperire. Astfel, disperată să împărtășească vestea, ea a scris pe Twitter: Să aflu că paprika este doar un ardei roșu uscat și zdrobit a fost cu adevărat șocant. Nu știu de ce am crezut că există un copac de ardei pe undeva.”

”Credeam că este un fel de amestec de condimente”

Și alții s-au grăbit apoi să împărtășească cât de uimiți au fost de descoperire. De altfel, o altă persoană a răspuns: Nu credeam că există un copac de paprika, dar cu siguranță credeam că este un fel de amestec de condimente sau un fel de compoziție proprie care doar o transformă în praf.”

De asemenea, credeam că există un arbore de curry și că ardeiul iute este o combinație de condimente”, a mai precizat o altă persoană.

Compoziția din paprika

Paprika poate fi formată din ardei cayenne, ardei gras, ardei de Alep sau ardei dulce. Mai întâi se lasă să se usuce, iar apoi se macină cu ajutorul unui mortar și a unui pisălog sau a unui măcinător de condimente. Pentru a obține paprika afumată, atunci va trebui să ca ardeii să fie mai întâi afumați. Iar acest lucru se poate face folosind un foc de stejar pentru a obține aroma afumată înainte de a-i usca, potrivit alephnews.ro.