International

Garry Kasparov, convins că Vladimir Putin va fi „eliminat” de apropiații săi. Părerea legendarului șahist

kasparov

Într-un podcast de pe YouTube alături de jurnalistul Dmitry Ilych Gordon, Garry Kasparov și-a prezentat opinia cu privire la soarta lui Vladimir Putin, pe care îl consideră un dictator. Potrivit acestuia, Putin va fi eliminat de către apropiații săi, în momentul în care situația devine critică pentru poporul rus. Dialogul a adunat peste două milioane de vizualizări în primele 24 de ore.

Garry Kasparov, convins că Vladimir Putin va fi „eliminat” de apropiații săi. Părerea legendarului șahist

Opozant declarat al președintelui Vladimir Putin, Garry Kasparov, în vârstă de 59 de ani și-a prezentat opinia cu privire la soarta războiului și a liderului de la Kremlin. Acesta crede că Vladimir Putin va fi trădat din interior, chiar de apropiații săi, atunci când situația va deveni cu adevărat critică.

”Nu va muri în propriul său pat, ei bine, doar dacă este otrăvit în propriul său pat. Soarta lui este pecetluită, cred că cel mai sigur va acționa anturajul său atunci când situația va deveni critică. Probabilitatea acestui lucru pare cea mai mare dintre celelalte opțiuni. Pentru Putin, nu există viață dincolo de această putere infinită. Această putere se bazează pe aura sa de invincibilitate și impunitate, iar războiul din Ucraina va pune capăt acestei aure”, a declarat Garry Kasparov în discuția cu Dmitry Gordon, potrivit ziare.com.

Mai mult decât atât, Vladimir Putin va fi uitat de istorie și catalogat ca un adevărat tiran, cel care a provocat cea mai mare tragedie după cel de Al Doilea Război Mondial:

”Istoria nu va inventa nimic nou. Acesta este de fapt prăbușirea statalității Rusiei și căutarea unui țap ispășitor, care se dovedește a fi un dictator. Nu știu cum se va face acest lucru. Dar este absolut evident că Ucraina îl va îngropa pe Putin mai întâi politic, apoi fizic”, a adăugat Garry Kasparov.

Întrebat dacă sancțiunile impuse de Occident împotriva Rusiei își fac efectul sau vin prea târziu, Kasparov a răspuns:

„Dacă măcar 50% din sancțiuni erau impuse acum 8 ani, acum 8 luni, chiar și acum 8 săptămâni, ar fi avut un efect diferit. Poate ne-ar fi scăpat de acest război oribil. Dar acum suntem în situația în care lumea liberă este unită, Ucraina primește arme, sancțiunile sunt tot mai dure, dar tot nu avem un scop strategic”, a spus el.

Garry Kasparov va fi prezent la București pe 4 mai

Garry Kasparov va fi prezent la Bucureşti, pe 4 mai, pentru a deschide prima etapă a circuitului internațional Grand Chess Tour 2022, unul dintre cele mai importante turnee de șah la nivel mondial, la care participă 10 dintre cei mai mari şahişti ai lumii (potrivit clasamentului FIDE), printre care și cel mai bun şahist al României la acest moment.

În etapa de la București vor participa zece mari maeștri (GM), desemnați dintre cei mai buni jucători de șah din lume, dar și cel mai bun șahist al României, Bogdan-Daniel Deac (locul 59 mondial), care a primit un wildcard pentru această competiție.

Evenimentul va fi dedicat iubitorilor acestui sport, transmițând un mesaj de încredere și speranță, de celebrare a vieții, a păcii, a valorilor universale și a minților care se pun în slujba binelui, sub sloganul “Uniting Minds”.