Actual

Bonus pentru români. Cu cât va crește venitul cetățenilor

guvernul-impune-noi-reguli-plata
Sursă foto: playtech.ro

Românii se confruntă cu venituri extrem de mici. Aceștia nu pot face de multe ori față costurilor ridicate ale vieții. În acest sens, cetățenii speră la o schimbare. Care să le poată aduce o stabilitate mai mare din punct de vedere financiar. Se pare că noile legi lucrează în această direcție. Oamenii vor putem beneficia de un bonus de la stat.

Anumiți români vor simți noile schimbări la nivelul statului. Oficialii au anunțat că vor fi implementate anumite bonusuri. Dar, acestea vor fi oferite doar unei anumite categorii de cetățeni. Este vorba de un bonus ce se va adăuga la pensie. Șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a explicat care sunt condițiile ce trebuie îndeplinite.

Bonus pentru români

Milioane de români vor beneficia de un bonus la pensie. Este vorba de o nouă reglementare care va fi aplicată la nivelul sistemului de pensii. Venitul va crește substanțial pentru o anumită categorie de români. Această veste bună a fost anunțată de șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu.

În afară de creșterea anunțată a pensiilor, românii vor primi anumite bonusuri care le vor crește venitul. Așadar, șeful CNPP a anunțat că unii pensionari vor primi puncte în plus la pensie. Astfel, sumele de bani primite de la stat vor crește.

Stagiu de cotizare

Potrivit informațiilor, cel mai important criteriu de acordare a acestor bonusuri ține de stagiul de cotizare a pensionarului. Noua lege are rolul de a elimina inechitățile din sistemul de pensii. În acest fel, oamenii vor beneficia de mai mulți bani în funcție de perioada de cotizare. Este vorba de cei care muncesc în plus față de pragul minim de 25 de ani.

„În noua lege am venit cu un număr de puncte suplimentar, ca un fel de bonus pentru cei care rămân în activitate și realizează niște stagii de cotizare mai mari decât acel 25 de ani care este un stagiu considerat stagiu mediu de cotizare.” a spus Daniel Baciu.

Bani în plus de la stat

Noua lege ajută la recunoașterea muncii pensionarilor. Astfel, în funcție de perioada de cotizație de peste pragul de 25 de ani, se va oferi un bonus. Prin această măsură, se încearcă prelungirea vieții active a oamenilor. Astfel, se încurajează contribuirea pe o perioadă mai lungă la sistemul de pensii.

„Între 25 și 30 de ani pentru fiecare an peste 25 de ani se acordă 0,5 puncte, între 30 și 35 de ani se acordă 0,75 de puncte pentru fiecare an care trece peste 30 de ani, iar peste 35 de ani un punct pentru fiecare an care se cotizează peste 35 de ani.”, a explicat Daniel Baciu.

Formulă nouă de calcul a pensiilor

Noua lege vine cu modificări care vor ajuta la implementarea corectitudini în sistem. Astfel, noua formulă de calcul va ajuta la eliminarea diferențelor de venit pentru persoanele cu același grad de contribuție.

„Cea mai importantă precizare pe care vreau să o fac cu privire la noua lege este faptul că numai prin noua formulă de calcul reușim să eliminăm inechitățile care s-au acumulat de-a lungul timpului în sistem. Au fost mai multe legi în vigoare de-a lungul timpului, acel număr total de punctaj a fost raportat la stagii de cotizare diferite.” a spus șeful CNPP, conform Daily Business .