Lifestyle

Bucureștiul, sub viscol. Ce surprize ne aduce vremea în următoarea perioadă în toată țara

Bucureștiul, sub viscol. Ce surprize ne aduce vremea în următoarea perioadă în toată țara

Dacă în urmă cu două săptămâni ne plimbam prin parcuri în tricouri, vremea a schimbat definitiv foaia. A venit zăpada și se pare că bucureștenii vor avea parte și de viscol.

Potrivit informațiilor oferite de INMH, în București va continua să ningă moderat cantitativ și se vor acumula în jur de 10l/mp.

Vântul va suflat cu rafale de 30-35 km/h. Specialiștii spun că în următoarele ore stratul de zăpadă va ajunge chiar și la 67 de centimetri. Bucureștenii vor avea o temperatură maximă de 0-1 grad, iar cea minimă va fi cuprinsă între minus 2 grade și minus 1 grad.

Avertizare meteo pentru orașele din partea de sud-est a României

Sâmbătă, ANM a emis cod galben de ninsori moderate cantitativ şi viscol în partea de sud-est a României, până duminică la ora 10:00.

În Dobrogea, estul Munteniei, jumătatea sudică a Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va ninge și se vor acumula în jur de 15-20 l/mp. Avertizări au primit Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Prahova, Braşov (sud), Covasna (sud-est), Buzău, Brăila, Bucureşti, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.

Stare de urgență în Vrancea

Sâmbătă, Nicușor Halici, prefectul din Vrancea a instituit stare de alertă după căderile de zăpadă. Locuitorii au fost avertizați să evite cât mai mult deplasările și să respecte recomandările primite de la autorități.

„Începând cu data de 28.01.2023, ora 13.30 se declară starea de alertă la nivelul judeţului Vrancea. Respectaţi recomandările dispuse de autorităţi, evitaţi deplasările, apelaţi serviciul de urgenţă 112 numai în caz de necesitate. Informaţi-vă din canalele media şi aplicaţiile on-line”, se arată în mesajul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.

Ce au spus autoritățile

Premierul României a validat solicitarea prefectului. „Prin această măsură se pun în aplicare acțiuni imediate de răspuns, precum suplimentarea forțelor de intervenție, alertarea structurilor din zonele limitrofe. Precum și asigurarea permanenței structurilor cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate”, a transmis și Executivul.