Actual

Vine viscolul! Cod portocaliu și galben de la ora 12 în mai multe județe

Vine viscolul! Cod portocaliu și galben de la ora 12 în mai multe județe
Sursa foto: Arhiva companiei

Meteorologii au anunțat o alertă de Cod Portocaliu de viscol în mai multe județe, precum și două avertizări de Cod Galben de ninsori abundente.

Potrivit anunțului făcut de Administraţia Naţională de Meteorologie, în acest moment există o avertizare Cod Portocaliu de viscol pentru Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Totodată, au fost emise şi două atenţionări Cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori însemnate cantitativ pentru zona de munte, respectiv de intensificări ale vântului pentru Dobrogea.

Conform ANM, de marţi, ora 12:00, până miercuri, la ora 23:00, va fi în vigoare Codul portocaliu pentru Carpaţii Meridionali şi de Curbură. În aceste regiuni, la altitudini de peste 1.700 de metri, vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale de 90-110 km/h. De asemenea, va ninge şi va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Codul Galben anunțat de ANM este valabil până miercuri la ora 8:00, la munte, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri. În aceste regiuni va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. Cantităţile de apă vor fi local de 20-35 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60-75 km/h şi vor fi intervale cu viscol şi vizibilitate redusă.

Intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de 45-50 km/h vor fi şi în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei şi în estul Munteniei.

Totodată, a fost emis un Cod galben și în Dobrogea, de marţi, ora 14:00, până miercuri, la ora 10:00. În această regiune vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55-60 km/h şi izolat de peste 70 km/h pe litoral, conform Agerpres.